![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872001263_Pate-di-olive-nere-180g-252x315.jpg)
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/Sughetto-con-funghi-porcini-e-melanzane-2-315x315.jpg)
Sughetto con Funghi porcini e Melanzane
Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z grzybami borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/20200625_lareinese1002-205x315.jpg)
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/20200625_lareinese0979-252x315.jpg)
Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive
Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872001003_Peperoncini-macinati-in-evo-170g-252x315.jpg)
Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva
Pasta z ostrej mielonej papryczki peperoncino z czosnkiem, oregano, octem winnym. Świetna na grzanki, bruschettę, dodatek do przekąsek oraz przydania ostrości sosom do makaronu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/Pomodori-secchi-267x315.jpg)
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/Carciofini-farciti-con-tonno-230g_01-323x315.jpg)
Carciofini farciti con tonno
Karczochy nadziewane tuńczykiem w oleju słonecznikowym. Doskonałe jako przystawka. Idealne do podawania na desce.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/8018872001645_Olive-leccino-310g_01-267x315.jpg)
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872002987_Passata-440g-147x315.jpg)
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/Pate-di-olive-verdi-180g-252x315.jpg)
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-al-basilico-350g-205x315.png)
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/05/CHIANTI-SALIVOLPE-e1625830323883-98x315.jpg)
Wino Chianti Classico Salivolpe Gran Selezione DOCG
Czerwone wino wytrawne z najwyżej położonych winnic CRU. Komponuje się z pieczonym czerwonym mięsem, szlachetnym ptactwem, dziczyzną i dojrzewającymi serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/20200625_lareinese0974-252x315.jpg)
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/07/al-limite_0-81x315.png)
Wino Chianti Classico Al Limite DOCG
Czerwone wytrawne, kwintesencja aromatów Toskanii. Eksploduje zapachami dojrzałej czereśni, fiołka, tytoniu z mentolem, rabarbaru. Bogactwo odczuć smakowych. Znakomite z czerwonymi mięsami, dziczyzną i serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/12/Screenshot-2024-02-21-161214-264x315.png)
Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Screenshot-2024-02-22-101737-304x315.png)
Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/gnocchi-di-patat-349x315.png)
Gnocchi di patate Molisana
Włoskie kluseczki ziemniaczane Gnocchi firmy Molisana ze świeżych ziemniaków. Gotowane na parze. Doskonałe z pesto bądź z masłem i szałwią, z sosem pomidorowym i bazylią lub ze śmietaną, speckiem i grzybami itp. Gotowe w 2 minuty.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Screenshot-2024-02-22-102005-219x315.png)
Linguine Molisana
Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.