
Ser Burrata Ignalat 100 g
Klasyczna burrata z regionu Apulia. Świeży ser podpuszczkowy o śmietankowym sercu o niezrównanej miękkości i delikatności. Doskonałość sama w sobie. Idealna na zimno i z pierwszymi ciepłymi daniami.

Ser Burrata Ignalat 125 g
Klasyczna burrata z regionu Apulia. Świeży ser podpuszczkowy o śmietankowym sercu o niezrównanej miękkości i delikatności. Doskonałość sama w sobie. Idealna na zimno i z pierwszymi ciepłymi daniami.

Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.

Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.

Ser Cacioradicchio
Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Conciato al pepe
Twardy ser z mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu. Idealny z czerwonym winem, doskonały na deskę serów.

Ser Dolomitico
Ser pleśniowy z mleka krowiego na piwie dwusłodowym, dojrzewający minimum 50 dni, z silnym aromatem chmielu. Doskonały na przystawkę w towarzystwie wędlin wieprzowych oraz lekkiego, jasnego piwa. Świetnie pasuje do potraw z warzyw, doskonały do świeżych sałatek z orzechami, cytrusami lub zielonym jabłkiem oraz jako składnik pizzy.

Ser Gorgonzola DOP Dolce
Łagodny ser pleśniowy z mleka krowiego o bardzo kremowym i miękkim sercu. Wytwarzany z wyselekcjonowanego mleka włoskiego, pochodzącego z obszaru objętego nadzorem włoskiego Konsorcjum ochrony jakości produktów. Idealny solo i na deskę serów. Znakomity również do stworzenia doskonałych kremowych sosów.

Ser Gran Vita Grattugia stagionato 12 mesi
Ser twardy z mleka krowiego dojrzewający 12 miesięcy. Ser do tarcia. Doskonały dodatek do wielu potraw, między innymi do wzbogacenia smaku risotto, zup oraz dań na bazie makaronu. Pokrojony w cieniutkie płateczki jest doskonałym wykończeniem carpaccio z bresaoli wołowej oraz sałatek.

Ser Grana Padano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.

Ser Grana Padano DOP Grattugiato Dalla Bona
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.

Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.

Ser Montasio DOP
Twardy ser krowi z rodziny serów górskich. Bogaty w smaku, kremowy z nutą ananasa, korzenny i nieco pikantny. Zalecany do podania na desce serów, świetny z musztardami słodko-pikantnymi. Tartym Montasio można wykończyć dania z makaronu, bądź dodać go do risotto 4 sery i do polenty. Doskonały na pizzę, pinsę, a także jako zamiennik mozzarelli.

Ser Mozzarella 100 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Kuleczki 100 gram. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.

Ser Mozzarella Fior di Latte
Mozzarella Fior di Latte to ser z krowiego mleka typu pasta filata. Produkt w formie kuleczek. Elegencki produkt na pizzę oraz do sałatek.

Ser Mozzarella per pizza Julienne Del Duca
Mozzarella z mleka krowiego w wygodnej postaci wiórków. Ser typu „pasta filata” tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o świetnych właściwościach topnienia. Doskonały na pizzę, do zapiekanek, dań na ciepło.

Ser Piave DOP
Twardy ser dojrzewający z mleka krowiego, typowy dla prowincji Belluno w regionie Veneto. Ma zwartą konsystencję bez oczek, intensywny, zdecydowany i wyrafinowany smak. Znakomity na deskę serów. Pokrojony w paseczki świetnie nadaje się do przyrządzania sałatek oraz jako dodatek do makaronów.