Włoska mozzarella i fior di latte
Jej wysokość mozzarella króluje na większości pysznych włoskich pizz. Ser ten znany jest ze swojej delikatności oraz uniwersalności – świetnie sprawdza się zarówno na zimno (chociażby w sałatce caprese gdzie, obok pomidorów, bazylii i oliwy, gra pierwsze skrzypce), jak i na ciepło (ze względu na swoją ciągliwość po roztopieniu).
W naszej ofercie znajdziecie Państwo ten wyjątkowy produkt jakim jest ser mozzarella pod różnymi postaciami, a wśród nich: klasyczny format kulek w zalewie o różnych gramaturach (100g, 125g, a także mniejsze, tzw. „kuleczki”), wiórki (julienne), blok (filone), a nawet pleciona w warkocz. Sery produkowane są z mleka bawolego lub krowiego.

Ser Mozzarella Julienne Per Pizza Valcolatte 2,5 kg
Mozzarella w 100% z włoskiego mleka krowiego pod postacią wiórków. Jakość oraz opakowanie stworzone dla profesjonalistów. Nieodłączny składnik prawdziwej włoskiej pizzy.

Ser Perline di mozzarella 120g
Mozzarella w formie malutkich kuleczek o wadze 1 grama z pasteryzowanego mleka krowiego. 100% produkt włoski. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite na zimno jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki, jak też na ciepło np. na pizzę gourmet.

Ser Mozzarella 100 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Kuleczki 100 gram. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Ser Mozzarella Ciliegina Valcolatte
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.

Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio
Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia. Przygotowana do rozsypania bezpośrednio na pizzy.