Najświeższe mięso i ryby
W naszej ofercie znajdują się włoskie mięsa i ryby zarówno delikatne jak i wyraziste w smaku, miękkie, wykwintne i rozpływające się w ustach. Oferujemy mięso wieprzowe, wołowe, antrykoty i najlepsze włoskie kiełbasy.
Są to produkty idealnie nadające się do ciepłych kanapek panini i pizzy, stanowiące wspaniałe połączenie z polentą i makaronami.
Alacce Filet Olio
Filety z anchois. Mocno solone filety z sardyneli atlantyckiej o zdecydowanym smaku. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
Baccala’ alla vicentina
Regionalne danie z prowincji Vicenza. Składa się ze sztokfisza, cebuli, anchois, mleka i twardego sera dojrzewającego. Wygodne opakowanie z produktem gotowym do podgrzania. We Włoszech Baccala’ jest podawane z porcją polenty lub obficie posypywane serem Grana Padano. Wystarczy 5 minut i pyszne danie jest gotowe.
Baccala’ Mantecato
Baccalà mantecato to potrawa z suszonych filetów dorsza, jedna z najbardziej popularnych przekąsek serwowanych w regionie Veneto. Fantastyczna jako fingerfood, na grzankach i do przekąsek na zimno lub jako drugie danie podawane z polentą. Opakowanie zawiera gotowy do podania produkt.
Salsiccia fresca puro suino bianco
Włoska kiełbasa wieprzowa w naturalnym jelicie. Idealna do przygotowania na patelni i na grillu. Bardzo delikatna i smaczna. Doskonała jako składnik sosów do makaronów czy np. w risotto z radicchio. Bardzo dobrze smakuje na pizzy.