Marynaty, salsy i przyprawy

W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.

27 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Lampascioni 230 g

Nowość

Dzikie owoce szafirka miękkolistnego zalewane ze świeżą miętą i papryczką chili. Ich smak jest lekko gorzki. Dobrze komponują się z klasyczną salentyńską „frisą” , ale także z bruschettą, jako część przystawki lub jako dodatek do gotowanego mięsa.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Pesto di Olive 100g

Nowość

Pesto z oliwek Leccina i Cellina. Apulijskie migdały i garść świeżej bazylii. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini), a przede wszystkim do apulijskiego makaronu maritati.

Delduca - placeholder
Nowość
Citres

Olive Nocellara del Belice snocciolate

Nowość

Sycylijskie zielone oliwki Nocellara bez pestek z Doliny Belice. Chrupiące, o mocnym, słodkim smaku. Bez pestek. Podawać jako aperitif z serami i wędlinami. Odpowiednie do sosów i pieczonych ryb.

Delduca - placeholder

Spadine di verdure

Szaszłyki warzywne w zalewie octowej. Idealne jako aperitif. Doskonale sprawdzą się jako dekoracja desek serów i wędlin.

Delduca - placeholder
La Reinese

Battuto di olive leccino con acciughe e capperi

Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku. Doskonały dodatek do przekąsek i przystawek, znakomity na gorącą bruschettę lub cieplutki chlebek domowej roboty.

Delduca - placeholder
La Reinese

Sugo all’arrabbiata

Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.

Delduca - placeholder
La Reinese

Sugo tonno e olive

Śródziemnomorski sos do makaronu, bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki, wykończony doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek. Gotowy do podania po podgrzaniu.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Patè di olive nere

Nowość

Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Olive leccino denocciolate e condite

Nowość

Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami. ​​

Delduca - placeholder
Nowość
La Reinese

Patè di olive verdi

Nowość

Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.

Delduca - placeholder
La Reinese

Sugo al basilico

Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.

Delduca - placeholder
Nowość
Lazzaris

Salsa di cipolle

Nowość

Delikatna salsa z czerwonej cebuli z lekkim posmakiem pomarańczy. Aromatyczna salsa o konsystencji dżemu i intensywnym smaku. Idealna jako dodatek do mięs, wędlin i serów o wyraźnym smaku.

Delduca - placeholder
Nowość
Citres

Antipastissimo in olio di girasole

Nowość

Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.

Delduca - placeholder
Nowość
Citres

Olive Taggiasche denocciolate

Nowość

Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.

Delduca - placeholder

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w oleju roślinnym z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Idealne do pizzy i kanapek. Gotowe do użycia.

Delduca - placeholder

Cipolle borettane in agrodolce

Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.

Delduca - placeholder
Citres

Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena

Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.

Delduca - placeholder
Nowość
Masseria Dello Sbirro

Broccoli Friarielli del Vesuvio

Nowość

Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA