Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/12/melanzane-a-falde-in-olio--e1701698304986-368x315.jpg)
Melanzane a falde
Doskonałej jakości bakłażany w cząstkach w zalewie z oliwą z oliwek, octem winnym, dodatkiem ostrej papryczki, czosnkiem, ziołami i przyprawami. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-arrabbiata-350g-205x315.png)
Sugo all’arrabbiata
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/Sughetto-con-funghi-porcini-e-melanzane-2-315x315.jpg)
Sughetto con Funghi porcini e Melanzane
Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z grzybami borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/20200625_lareinese1002-205x315.jpg)
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/11/20200625_lareinese0979-252x315.jpg)
Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive
Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-al-basilico-350g-205x315.png)
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/05/Salsa-di-Albicocche-250g_minimal-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce piccante di Albicocca
Salsa morelowa słodko-pikantna o aksamitnej konsystencji. Idealna do wędlin o zdecydowanym smaku jak speck, salami, mortadela, do dań z dziczyzny, sera taleggio lub pikantnej gorgonzoli
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/salsa_arance-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di Arance
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych pomarańczy i dodatkiem aromatu musztardy. Znakomita do kaczki i kurczaka z rożna, serów typu crescenza, świeżych serów kozich czy mozzarelli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0510VV0110MA0_Salsa-di-peperoni-110g-scaled-e1609319058742-259x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di peperoni
Salsa słodko-pikantna z papryki. Idealna do czerwonego mięsa i serów dojrzewających.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0520VV0110MA0_Salsa-di-cipolle-110g-scaled-e1609318920308-350x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di cipolla
Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mostarda-di-verdure-250g_Gourmet-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di verdure
Salsa słodko-pikantna z siedmiu kandyzowanych warzyw. Idealna do wędlin, mięs oraz ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/06/bomba_calabrese_-1-315x315.png)
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/borr1-318x315.jpg)
Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/aglioallasiciliana-315x315.png)
Aglio Alla Siciliana
Obrane ząbki czosnku, pikantnie doprawiane. W zalewie olejowo-octowej, m.in. z pietruszką, papryczką i rozmarynem. Idealne w ramach aperitifu lub w sałatkach.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Giardiniera-540g-500x500-1-315x315.png)
Giardiniera
Mieszanka warzyw w zalewie słodko-kwaśnej z octem winnym i solą jodowaną. Doskonale sprawdzi się zarówno jako dekoracja, dodatek do potraw bądź składnik dań głównych.