Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
Sugo all’arrabbiata Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej i pomidorów pelati z Apulii, z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Sugo alle verdure Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pomidorów pelati i pulpy pomidorowej z Apulii, z dodatkiem bakłażana, cukinii, papryki, cebuli, marchwi, selera, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Passata di datterino Rosso Gargano
Doskonała jakościowo tradycyjna passata z pomidorków daktylowych z Apulii. Gęsta, aromatyczna i jedwabista. Nie wymaga długiego gotowania. Doskonale przylega do makaronu, tworząc danie doskonałe. Znakomicie sprawdzi się również w wyszukanych potrawach, w tym na pizzy Gourmet.
Granella di pistacchio
Kruszone prażone pistacje. Doskonałe do wzbogacenia smaku potraw jak i do dekoracji w formie posypki. Idealne do cannoli siciliani z ricottą czy crema pasticcera, a także, zwłaszcza w towarzystwie mortadelli, np. na pizzę.
Pesto con Basilico alla genovese DOP
Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, sera Grana Padano, orzeszków piniowych z dodatkiem czosnku i soli
Sugo tonno e olive
Śródziemnomorski sos do makaronu, bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki, wykończony doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek. Gotowy do podania po podgrzaniu.
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva
Pasta z ostrej mielonej papryczki peperoncino z czosnkiem, oregano, octem winnym. Świetna na grzanki, bruschettę, dodatek do przekąsek oraz przydania ostrości sosom do makaronu.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.
Pepe nero
Idealny do wszystkich dań.
Origano
Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.
Rosmarino
Rozmaryn charakteryzuje się intensywnym smakiem i korzennym, delikatnie gorzkim i sosnowym zapachem. Zaliczany do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Znakomicie aromatyzuje mięso, wędliny i sosy.
Semi di finocchio
Suszone nasiona kopru włoskiego. Doskonałe do aromatyzowania potraw mięsnych i rybnych, bulionów na bazie ryb i owoców morza, deserów i napojów.