Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0510VV0110MA0_Salsa-di-peperoni-110g-scaled-e1609319058742-259x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di peperoni
Salsa słodko-pikantna z papryki. Idealna do czerwonego mięsa i serów dojrzewających.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0520VV0110MA0_Salsa-di-cipolle-110g-scaled-e1609318920308-350x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di cipolla
Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mostarda-di-verdure-250g_Gourmet-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di verdure
Salsa słodko-pikantna z siedmiu kandyzowanych warzyw. Idealna do wędlin, mięs oraz ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mostarda-di-frutta-410g_Gourmet-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/mostarda-ciliegie-356x315.jpg)
Salsa dolce piccante di ciliege rosse Gourmet
Salsa słodko-pikantna Gourmet z kandyzowanych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do serów owczych, serów pleśniowych, szaszłyków mięsnych i wędlin gotowanych. Do spróbowania z crescenzą i taleggio.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/mostarda-ciliegie-250g1-356x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/06/bomba_calabrese_-1-315x315.png)
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/ANTIPASTISSIMO-290g-315x315.png)
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/capperi-al-sale-500x500-1-315x315.png)
Capperi al sale
Włoskie kapary niewielkich rozmiarów w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Capperi-medi-290g-500x500-1-315x315.png)
Capperi medi
Kapary średniej wielkości, bez ogonków, w zalewie z octu winnego. Znakomite do sałatek, zimnych dań, zup i sosów. Szczególnie dobrze komponują się z sosami do makaronów, mięs i ryb. Niezastąpione w caponacie, świetne do gazpacho, kuskus, pesto, focaccii i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/capperi-piccoli-500x500-1-315x315.png)
Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Cipolle-Borettane-Aceto-Modena-540g-500x500-1-315x315.png)
Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena
Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/04/Frutti-del-Cappero-290g-500x500-1-315x315.png)
Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/aglioallasiciliana-315x315.png)
Aglio Alla Siciliana
Obrane ząbki czosnku, pikantnie doprawiane. W zalewie olejowo-octowej, m.in. z pietruszką, papryczką i rozmarynem. Idealne w ramach aperitifu lub w sałatkach.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Giardiniera-540g-500x500-1-315x315.png)
Giardiniera
Mieszanka warzyw w zalewie słodko-kwaśnej z octem winnym i solą jodowaną. Doskonale sprawdzi się zarówno jako dekoracja, dodatek do potraw bądź składnik dań głównych.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/grigliati_peperoni-500x500-1-315x315.png)
Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego. Marynata gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, świetnie smakuje również na pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pronto-toast-500x500-1-315x315.png)
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.