Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
Olive Nere Leccino Piccanti
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.
Olive nere grecia con osso
Najsłynniejsze czarne, greckie oliwki w solance. Używa się ich do słynnych greckich sałatek, ale również smakują wyśmienicie jako przekąski. Bardzo dobre do pizzy.
Olive nere senza osso in latta
Drylowane hiszpańskie czarne oliwki w puszce bez pestek. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.
Olive verdi senza osso in latta
Drylowane zielone oliwki hiszpańskie. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.
Pomodori secchi ciliegino
Suszone pomidorki koktajlowe w oleju. Delikatne i bardzo aromatyczne. Typowy produkt południowych Włoch. Idealny dodatek zarówno do przekąsek jak i dań głównych.
Pomodori Secchi
Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Delikatne i smaczne. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.
Peperoncino piccante
Czerwona pikantna papryczka peperoncino rozdrobniona, w płatkach. We włoskiej kuchni charakterystyczna zwłaszcza dla południa Włoch, które słynie z pikantnych specjałów. Doskonale wzbogaca smak sosów, czerwonego mięsa, makaronów, zup i wędlin.