Ser Grana Padano DOP Grattugiato Dalla Bona

Ser Grana Padano DOP Grattugiato Dalla Bona
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.

BluGins
Dojrzewający ser z pleśniowymi przerostami uszlachetniany ginem. Wyjątkowo aromatyczny, lekko pikantny, zapakowany w wyjątkowy papier spożywczy przypominający wzór charakterystycznych dla jeansów kieszeni. Ser medytacyjny, idealnie pasujący do koktajli na bazie Ginu lub szczególnie polecany do kremowego risotto.

Ser Burrata Ignalat 100 g
Klasyczna burrata z regionu Apulia. Świeży ser podpuszczkowy o śmietankowym sercu o niezrównanej miękkości i delikatności. Doskonałość sama w sobie. Idealna na zimno i z pierwszymi ciepłymi daniami.

Ser Burrata Ignalat 125 g
Klasyczna burrata z regionu Apulia. Świeży ser podpuszczkowy o śmietankowym sercu o niezrównanej miękkości i delikatności. Doskonałość sama w sobie. Idealna na zimno i z pierwszymi ciepłymi daniami.

Ser Caprino di capra 80 g
Serek z koziego mleka do smarowania. Ser jest biały, świeży, miękki, kremowy, słodkawy i jednocześnie kwaskowaty. Możesz posmarować nim crostini, dodać do carpaccio z buraka, wypełnić nim brzegi pizzy i makaron.

Piwo Tre+Due Birra Chiara leggera
Włoskie jasne piwo niefiltrowane o słomkowo-żółtym kolorze i białej piance. Początkowe cytrusowe nuty przechodzą powoli w ziołowe i chmielowe aromaty. Długo ważone.

Piwo Oppale Birra Chiara molto luppolata
Włoskie jasne piwo typu Multi Hop o wysokim stopniu fermentacji. Charakteryzuje się karmelowym posmakiem i gorzkością. Szczególnie polecane do tłustych, treściwych dań.

Sugo Zucchine e Gamberetti 250 g
Wyjątkowy sos z żółtych pomidorów z cukinią i krewetkami. Świeży, delikatny, elegancki. Możesz go użyć do aromatycznego morskiego risotto lub do makaronu linguine.

Ser Sottocenere al Tartufo
Ser z mleka krowiego z truflą, dojrzewający minimum 2 miesiące. Szlachetny i wyrafinowany. Wyjątkowy ser do degustacji, świetnie smakuje solo przy kieliszku wina.

Ser Luna di Miele
Miodowo-mleczny ser z pasteryzowanego mleka koziego o zwartej strukturze. Pokryty woskiem pszczelim. Polecamy podkreślić jego wyjątkowy smak kieliszkiem białego wina, odrobiną miodu akacjowego, orzechami włoskimi czy konfiturą cebulową.