Bruschetta

Chleb do przygotowania bruschetty w kształcie dużego owalu. Stworzony do tostowania i grillowania. Polecamy w wersji klasycznej (z drobno posiekanymi pomidorkami i ziołami), z oliwą, solą i octem balsamicznym lub z pate' np. z karczochów lub z oliwek.

Pobierz Kartę Produktu
Pochodzenie produktu:

Wenecja Euganejska

Wenecja Euganejska

Opis

Bruschetta to popularna w całej Italii przystawka, na bazie tostowanego chleba. Najpopularniejsza wersja zakłada przygotowanie jej na grillu lub w piekarniku, po uprzednim nasmarowaniu kromki czosnkiem. Przystawkę doprawiamy oliwą i solą, a najczęściej jeszcze pokrojonymi drobno pomidorkami i ziołami (bazylią lub natką kopru włoskiego).

Sugestie

Lekka i świeża przystawka na pobudzenie kubków smakowych przed daniem głównym lub podczas popołudniowego aperitivo. Polecamy w wersji klasycznej (z drobno posiekanymi pomidorkami i ziołami), z oliwą, solą i octem balsamicznym lub z naszymi pate' np. z karczochów lub z oliwek.

Dane techniczne

Składniki:

mąka PSZENNA typu "0", woda, oliwa z oliwek (1,8%), sól, drożdże, mąka PSZENNA słodowana.

Opakowanie:

próżniowe

Masa netto:

400 g

Sposób przechowywania:

Przechowywać w lodówce w temp. od 0 do +4°C.

Kraj pochodzenia:

Włochy

Alergeny:

mąka PSZENNA (GLUTEN). Może zawierać MLEKO (LAKTOZA), SOJĘ, JAJA i GORCZYCĘ. Zawiera ALKOHOL etylowy.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wartość energetyczna:

1092 kJ / 258 kcal

Tłuszcze:

2,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g)

Węglowodany:

49 g (w tym cukry 2,5 g)

Białka:

7,7 g

Sól:

1,3 g

Błonnik:

3,0 g

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA