Torroncini morbidi Dolce&Gabbana 250 g
Miękkie nugaciki w różnych smakach: migdałowym, pistacjowym, pokryte mleczną lub gorzką czekoladą, pomarańczowym, cytrynowym. Tradycyjne słodycze, których nie może zabraknąć podczas Świąt Bożego Narodzenia we włoskim stylu. Szata graficzna metalowego pudełka została zaprojektowana przez dom mody Dolce&Gabbana.
Sycylia
Opis
Miękkie nugaciki w różnych smakach: migdałowym, pistacjowym, pokryte mleczną lub gorzką czekoladą, pomarańczowym, cytrynowym. Tradycyjne słodycze, których nie może zabraknąć podczas Świąt Bożego Narodzenia we włoskim stylu. Cukierki skrywają w sobie przede wszystkim migdały z Avoli. Szata graficzna metalowego pudełka została zaprojektowana przez dom mody Dolce&Gabbana.
Sugestie
Umil sobie popołudniową kawę tradycyjnym włoskim nugatem.
Dane techniczne
MIGDAŁY z Avoli (35%), cukier, polewa (20%) (gorzka czekolada (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgatory: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy), czekolada MLECZNA (cukier, masło kakaowe, MLEKO w proszku, miazga kakaowa, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgatory: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy, naturalny aromat cytrynowy, naturalny aromat z aksamitki), biała czekolada aromatyzowana pomarańczą (cukier, masło kakaowe, MLEKO w proszku (LAKTOZA), emulgatory: lecytyna SOJOWA, waniliowy aromat naturalny, aromat naturalny pomarańczowy, aromat naturalny paprykowy), miód (9,5%), syrop glukozowy, PISTACJA z Sycylii (ORZECHY) (5%), białko JAJA, naturalny aromat waniliowy. Może zawierać ORZECHY LASKOWE i GLUTEN.
Metalowe pudełko
250 g
6 sztuk + 6 x torebka
Produkt musi być przechowywany w suchym, chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
we Włoszech
Zawiera MIGDAŁY (ORZECHY), SOJĘ, MLEKO (LAKTOZĘ), PISTACJE (ORZECHY), JAJA. Może zawierać ORZECHY laskowe i GLUTEN.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g produktu
2174 Kj / 520 kcal
28 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g
54 g, w tym cukry 52 g
11,8 g
0,06 g
Fiasconaro la linea Dolce&Gabbana
połączenie doskonałości, mody i cukiernictwa
Cukiernia Fiasconaro łączy siły z sycylijskim domem mody Dolce&Gabbana.
Bajka o rodzinie Fiasconaro to bajka o rodzinie zakochanej w swojej ziemi, która sprawiła, że miliony ludzi na całym świecie żyją i marzą o Sycylii i jej słodyczach.
Bajka, która trwa do dziś na tle Parku Narodowego Parco delle Madonie i która z serca średniowiecznej wioski Castelbuono (Palermo) dotarła do ponad 60 krajów. Wszystko zaczęło się w 1953 roku, kiedy Mario założył małą lodziarnię na Piazza Margherita, słynącą z pysznych cytrusowych granit wykonanych z lodu z lokalnych pól śnieżnych, które wkrótce dały życie wielokrotnie nagradzanej rodzinnej cukierni. Prawdziwe laboratorium smaku, symbol cukiernictwa made in Sicily we Włoszech i na świecie.
Spotkanie kreatywności Dolce&Gabbana i sztuki cukierniczej Fiasconaro mogło zaowocować tylko wyjątkową recepturą: typowo mediolańskie panettone z dodatkiem typowych dla Sycylii smaków. Wspólnymi składnikami tego niezwykłego połączenia Północy i Południa są szacunek dla tradycji i odwaga do eksperymentowania, dążenie do perfekcji i odkrywanie piękna, ale przede wszystkim jest to miłość do ręcznie wytwarzanych produktów Made in Italy.