Bresaola Cima Piazzi
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.
Lombardia
Opis
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa bez kości, z tylnych części udźca wołowego. Średni czas dojrzewania bresaoli to 21/35 dni. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.
SugestieIdealne do pizzy, kanapek i przystawek. Świetne jako carpaccio z rukolą i serem grana.
Dane techniczne
Wołowina (pochodzenie z krajów UE i spoza EU)
mięso wołowe, sól, dekstroza, sacharoza, naturalne aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, azotan potasu.
około 1,5 kg
Przechowywać w temp. +0 °C do +4 °C.
Włochy
Bez glutenu. Bez laktozy.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g produktu
632 kJ / 151 kcal
2,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g)
0,5 g (w tym cukry 0,5 g)
32 g
3,4 g