Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/07/carciofigambo-370x247.jpg)
Carciofi con gambo
Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/04/Spicchi-di-carciofi-320g_01-267x315.jpg)
Spicchi di carciofi
Cząstki karczochów w zalewie. Doskonałe jako przystawka. Idealne do porchetty czy panini, znakomity akompaniament wędlin podawanych na desce.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/Sughetto-Carciofi-205x315.jpg)
Sughetto ai Carciofi
Gotowy sos do makaronu z karczochami, cebulą, bazylią, pietruszką i czosnkiem. Wystarczy podgrzać.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/Carciofini-farciti-con-tonno-230g_01-323x315.jpg)
Carciofini farciti con tonno
Karczochy nadziewane tuńczykiem w oleju słonecznikowym. Doskonałe jako przystawka. Idealne do podawania na desce.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/20200625_lareinese0974-252x315.jpg)
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0840VV0250MA0_Salsa-di-pere-250g-scaled-e1609318683800-370x311.jpg)
Salsa dolce-piccante di pere
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Tris-315x315.jpg)
Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Idealne do deski serów. Salsa pomarańczowa idealnie komponuje się z mozzarellą i świeżymi serami, figowa pasuje do pikantnej gorgonzoli, gruszkowa natomiast wyśmienicie smakuje z serem Ubriaco, Grana Padano lub Parmigiano Reggiano.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mostarda-di-frutta-410g_Gourmet-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/06/bomba_calabrese_-1-315x315.png)
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/ANTIPASTISSIMO-290g-315x315.png)
Antipastissimo in olio di girasole
Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Carciofini-Rustici-540g-500x500-1-315x315.png)
Carciofi rustici
Karczochy w zalewie rustykalnej z olejem słonecznikowym, czosnkiem, miętą i octem winnym. Idealne jako przekąska lub dodatek np. do deski wędlin. Znakomite do porchetty i panini.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Carciofi-interi-290g-500x500-1-315x315.png)
Carciofini
Karczochy w zalewie. Idealne jako dodatek lub przekąska. Wyśmienicie smakują z panini. Polecamy podawać je z porchettą.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/LATTA_CREMA-DI-CARCIOFI_850_ml@C-C_1_6-289x315.jpg)
Crema di carciofi
Krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny. Doskonały do wykwintnych kanapek, makaronów, ryżu i bułek z wytrawnym nadzieniem i ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/crema-zucca-e1671713828769-273x315.png)
Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny. Sprawdzi się idealnie do tradycyjnego włoskiego risotto, z dodatkiem włoskiego specka i grzybów. Krem z dyni można także wykorzystać jako bazę do dań rybnych lub jako składnik pizzy Gourmet.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Cuore-di-Carciofi-1-315x315.jpg)
Cuore di carciofi
Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Doskonale wzbogacają sałatki i kanapki, idealne zarówno jako dodatek do dań głównych, jak i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/07/masseria-friarielli-1-266x315.jpeg)
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2023/06/finocchio1-232x315.png)
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pronto-toast-500x500-1-315x315.png)
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.