Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/07/carciofigambo-370x247.jpg)
Carciofi con gambo
Doskonałej jakości karczochy z nóżką z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z pierwszego tłoczenia oraz przypraw. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-arrabbiata-350g-205x315.png)
Sugo all’arrabbiata
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek, cebuli, czosnku, pietruszki i bazylii. Wystarczy podgrzać.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872001263_Pate-di-olive-nere-180g-252x315.jpg)
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/Pate-di-olive-verdi-180g-252x315.jpg)
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/la-reinese_Sugo-al-basilico-350g-205x315.png)
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/20200625_lareinese0974-252x315.jpg)
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0520VV0110MA0_Salsa-di-cipolle-110g-scaled-e1609318920308-350x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di cipolla
Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2020/06/bomba_calabrese_-1-315x315.png)
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/capperi-piccoli-500x500-1-315x315.png)
Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/prodotti_200g-olive-taggiasche_500x500-315x315.png)
Olive Taggiasche denocciolate
Drylowane, włoskie, ciemne oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek. Znakomite jako przystawka i przekąska, doskonałe do sałatek, makaronów, mięs. Świetnie sprawdzą się jako dodatek na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Olive-Leccino-290g-500x500-1-315x315.png)
Olive Nere Leccino Piccanti
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Olive-schiacciate-piccanti-540g-500x500-1-315x315.png)
Olive Schiacciate piccanti
Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.