Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
Patè di Pomodori Verdi 100 g
Pesto z zielonych pomidorów, z dodatkiem kaparów i bakłażanów. Doprawione zostało oliwą z oliwek extra virgin. Wyjątkowo pasuje do makaronu (do ugotowanego makaronu dodaj pesto oraz tarty ser), a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.
Il Pesto di Melanzane Secche 100g
Pesto z suszonych bakłażanów. Doprawione zostało serem Parmigiano Regiano zielonymi pistacjami z Bronte DOP oraz świeżą miętą. Wyjątkowo pasuje do makaronu z kalmarami i pomidorkami, a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.
Il Pesto di Pomodori Secchi 100g
Pesto z suszonych pomidorów. Doprawione Parmigiano Reggiano, migdałami oraz oliwą extra virigin. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań (np. makaronowych), przystawek i przekąsek zbożowych (np. crostini).