Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
Salsa dolce piccante di ciliege rosse Gourmet
Salsa słodko-pikantna Gourmet z kandyzowanych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do serów owczych, serów pleśniowych, szaszłyków mięsnych i wędlin gotowanych. Do spróbowania z crescenzą i taleggio.
Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.
Crema di radicchio
Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP. Doskonały dodatek do przystawek i przekąsek oraz urozmaicenie wyszukanych dań.
Bomba calabrese piccante
Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano
Funghi Trifolati in busta
Krojone grzyby pieczarki w oleju słonecznikowym z przyprawami w wygodnej saszetce. Idealne do dań typu risotto, makaronów, bruschetty czy pizzy. Gotowy do podania dodatek do dań, bardzo aromatyczny i smaczny.
Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.
Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki Riviera w oliwie z oliwek extravergine. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie. Znakomicie komponują się z daniami mięsnymi i rybnymi, zwłaszcza duszonymi.
Melanzane grigliate in busta
Bakłażan grillowany w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealny dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Peperoni grigliati in busta
Grillowana czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju słonecznikowego z octem winnym, ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, doskonała również na tostach, w panini, grzankach, zapiekankach i na pizzy.
Zucchine grigliate in busta
Cukinia grillowana w zalewie z oleju słonecznikowego z ziołami, czosnkiem i przyprawami. Marynata w saszetce gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, do zapiekanek i na pizzę.
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.