34 produkty

Battuto di olive leccino, acciughe e capperi

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Capperi all’aceto

Smaczne La Palma są to głównie kapary o górzystym charakterze, które cechują ich klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Carbone vegetale

Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.

Datterini

Pomidorki daktylowe ze skórką.

Farina 00″ Le 5 stagioni BLU

Mąka pszenna pochodząca z mielenia i przesiewu zboża niekiełkującego z rejonu Ameryki Północnej i Europy.

Farina 00″ Le 5 Stagioni Rossa

Mąka pszenna, mielona i przesiana w rejonie Ameryki Północnej oraz Kanady. Mąka o wysokiej zawartości białka, wskazana do produkcji produktów o długim czasie wyrastania (18-21h).

Farina di grano duro da spolvero Le 5 stagioni

Mąka z pszenicy durum, otrzymywana poprzez mielenie i przesiewanie pszenicy. Idealna do pizzy gdyż nie kurzy się i zapobiega przyklejaniu ciasta do blatu.

Friarielli sott’olio

Friarielli czyli brokuły neapolitańskie to warzywo, które w kuchni okolic Neapolu znajduje szerokie zastosowanie przez cały rok. Doskonałe są zwłaszcza ze świeżą białą włoską kiełbasą salsiccia, również na pizzę.

Naturkraft per pizza napoletana

Naturkraft per pizza napoletana

Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle gialle del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Pomidorki żółte del Piennolo Vesuviano. Poznajcie nasze nowe pyszne, soczyste pomidory… rodem z Wezuwiusza!

Nowość
Masseria Dello Sbirro

Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.

Pomidorki del Piennolo Vesuviano. Poznajcie nasze nowe pyszne, soczyste pomidory… rodem z Wezuwiusza!

Passata di pomodoro tradizionale

Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.

Pate’ di carciofi

Miękki i kremowy miąższ, łatwy do rozprowadzenia. Delikatny i przyjemny smak, lekko kwaskowaty.

Pate’ di olive nere

Pasta z czarnych oliwek dla prawdziwych koneserów, która uwalnia wszystkie intensywne smaki czarnych oliwek zalanych oliwą z oliwek. Świetnie nadaje się na grzanki, tosty, idealny do przygotowywania różnego rodzaju sosów.

Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva

Pasta z ostrej mielonej papryczki przygotowywana w sposób tradycyjny. Przepyszne papryczki, które są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Pomodori secchi

To typowy produkt z Południowych Włoch. Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz świeże i pyszne dania główne.

Pomodori secchi ciliegino

To typowy produkt z Południowych Włoch.

San Marzano DOP

Włoskie pomidory San Marzano DOP

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów