129 produktów
Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata d’amore

Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Burrata al Tartufo d’amore

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Mozzarella treccia d’amore

Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią jako caprese.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Mozzarella fior di latte d’amore

Mozzarella w kuleczce z mleka krowiego typu pasta filata. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Doskonała na zimno z pomidorami i bazylią jako caprese i na ciepło na pizzy, grzankach i w daniach zapiekanych.

Delduca - placeholder Nowość
Capurso Azienda Casearia

Ser Scamorza affumicata d’amore

Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii.

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Classica BLU POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę neapolitańską. Zawartość białka min: 11,5%. Średni czas wyrastania 10-12 godzin. W=270

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Vivace ROSSA POLSELLI

Mąka wysokiej jakości pozwalająca na otrzymanie ciasta cechującego się dużą elastycznością i podatnego na formowanie. Doskonała do wypieków slow cooking w niskiej temperaturze, klasycznej pizzy i pizzy pieczonej na blasze o długim czasie wyrastania. Zawartość białka min: 13%. Średni czas wyrastania 16-18 godzin. W=290

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Ideale VERDE POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 na pizzę al taglio i do codziennych wypieków. Zawartość białka min: 11%. Krótki czas wyrastania 3-6 godzin. W=220

Delduca - placeholder
Polselli

Farina Super GIALLA POLSELLI

Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 z najlepszych ziaren pszenicy o dużej sile i dużej zawartości białka. Zawartość białka min: 13%. Długi czas wyrastania 24-26 godzin. W=360

Delduca - placeholder Nowość

Crema di radicchio

Krem z cykorii o bardzo wyraźnym smaku, wzbogacony dodatkiem sera Parmigiano Reggiano DOP

Delduca - placeholder Nowość

Bomba calabrese piccante

Bardzo pikantny krem z papryki, ostrej papryczki peperoncino, bakłażanów, pieczarek, suszonych pomidorów i karczochów w oliwce z oliwek i z dodatkiem soli i oregano

Delduca - placeholder

Battuto di olive mediterraneo

Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku

Delduca - placeholder

Capperi all’aceto

Kapary o klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Delduca - placeholder

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Delduca - placeholder

Cipolle borettane in agrodolce

Cebulki borettańskie znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do klusek, wędlin i jako dodatek do dań głównych.

Delduca - placeholder

Crema agli asparagi

Delikatny i wyrafinowany krem z młodych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań, mięs, wędlin i serów. Idealny dodatek do makaronów i risotto.

Delduca - placeholder

Crema di radicchio

Czerwone Radicchio z Treviso IGP to odmiana cykorii o intensywnych, ciemno czerwonych liściach z białym prążkowaniem i o lekko gorzkim smaku.

Delduca - placeholder

Crema di zucca

Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów