
Condimento al basilico
Oliwa z oliwek extra virgin z naturalnym aromatem bazylii. Oliwa tłoczona jest na zimno z oliwek w 100% włoskich. Idealny dodatek do niezliczonej ilości dań, zwłaszcza sałatek, makaronów, pizzy, włoskich grzanek (bruschetta), caprese i dań na zimno.

Condimento agli agrumi
Oliwa z oliwek extra virgin aromatyzowana cytrusami (cytryną i mandarynką). Oliwa tłoczona jest na zimno w 100% z włoskich oliwek. Cytrusowy aromat wzbogaci letnie sałatki i dania na bazie ryb.

Condimento al peperoncino
Oliwa z oliwek extra virgin aromatyzowana ostrą papryczką peperoncino. Idealny dodatek do niezliczonej ilości dań, zwłaszcza makaronów, pizzy, grzanek i sałatek.

Condimento al limone
Oliwa z oliwek extra virgin z dodatkiem cytryny. Idealny dodatek do niezliczonej ilości dań, zwłaszcza makaronów, pizzy, włoskich grzanek – do bruschett, caprese i dań na zimno (np. sałatek ryżowych).

Piwo AMBITA birra chiara MONOLUPPOLO 100% italiana
Włoskie jasne piwo typu Single Hop z jednej odmiany chmielu. Łatwo pijalne, z charakterystycznym chmielowym finiszem. Piwo wysokiej fermentacji wtórnie fermentowane w butelce, niepasteryzowane. Nowa pojemność: 500 ml. Znakomite na każdą okazję. Doskonały wybór do pizzy i przystawek.

Piwo Oppale Birra Chiara molto luppolata
Włoskie jasne piwo typu Multi Hop o wysokim stopniu fermentacji. Charakteryzuje się karmelowym posmakiem i gorzkością. Szczególnie polecane do tłustych, treściwych dań.

Piwo Tre+Due Birra Chiara leggera
Włoskie jasne piwo niefiltrowane o słomkowo-żółtym kolorze i białej piance. Początkowe cytrusowe nuty przechodzą powoli w ziołowe i chmielowe aromaty. Długo ważone.

Ser Caprino di capra 80 g
Serek z koziego mleka do smarowania. Ser jest biały, świeży, miękki, kremowy, słodkawy i jednocześnie kwaskowaty. Możesz posmarować nim crostini, dodać do carpaccio z buraka, wypełnić nim brzegi pizzy i makaron.

Ser Robiola di capra
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli, a także do sernika.

Funghi Chiodini Armillaria Mellea Trifolati
Opieńki miodowe w oleju. Przyprawione czosnkiem oraz pietruszką. Spróbuj ich w wersji "padellaty" - smażonych warzyw na patelni (cukinie, papryki, ziemniaki, opieńki).

Burrata di Bufala 125 g
Burrata to świeży włoski ser z pasteryzowanego mleka. "Serce" burraty to aksamitny postrzępiony serek z masy parzonej zanurzony w delikatnej, kremowej śmietance i zamknięty w "sakiewce".

Pecorino Romano DOP Grattugiato 5kg
Pecorino Romano DOP tarty 5 kg. Wyraźnie smakowity oraz delikatnie pikantny. Doskonały do wielu potraw i receptur, zwłaszcza do makaronów (np. rzymskie cacio e pepe), risotta, a także aby posypać pizzę. Odpowiednio sprawdzi się również jako element sosu pesto.

Galani dei dogi 150 g
Smażone ciastka karnawałowe z cukrem pudrem. Włoski odpowiednik faworków czy chrustu. Umilą popołudniową filiżankę włoskiego espresso.

Tarallini al peperoncino 250 g
Włoska przekąska (wł. tarallini) z ostrą papryczką peperoncino. Wyprodukowane z pszenicy durum Senatore Cappelli. Podczas aperitifu świetnie łączą się ze świeżością serów miękkich i tych do rozsmarowywania.

Tarallini classici 250g
Włoska przekąska (wł. tarallini) o klasycznym smaku. Wyprodukowane z pszenicy durum Senatore Cappelli. Podczas aperitifu świetnie łączą się ze świeżością serów miękkich i tych do rozsmarowywania.

Tarallini dolci al cocco e cioccolato 250 g
Włoska przekąska (wł. tarallini) na słodko z kokosem i czekoladą. Wyprodukowane z pszenicy durum Senatore Cappelli. Możesz przechowywać je w spiżarni i zachwycić nimi gości na koniec posiłku lub jako dodatek do pysznej gorącej czekolady.

Konfitura extra z moreli
Konfitura extra z moreli. Na 100 g produktu używa się 80 g owoców. Idealna do wypełnienia crostaty (włoska tarta), naleśników, a nawet tortu Sacher.

Konfitura extra z truskawek
Konfitura extra z truskawek. Na 100 g produktu używa się 80 g owoców. Wybierz dżem truskawkowy extra, jeśli masz ochotę na prosty, lekki deser na śniadanie lub przekąskę: posmaruj nim chleb i sucharki lub użyj go jako pysznego nadzienia do rogalików, ciast i tart.