Nasze produkty

Oferujemy wyselekcjonowane produkty najwyższej jakości, dzięki którym każda potrawa nabierze prawdziwego włoskiego charakteru.

U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
366 produktów

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Aceto Balsamico di Modena IGP

Ocet balsamiczny, idealny do dekorowania potraw zimnych takich jak sałatki owocowe, lodów, deserów i serów. Polecany podczas przygotowywania mięs, jaj, krewetek, doskonały do risotto i potraw smażonych.

Aceto Balsamico Gourmet IGP

Ocet balsamiczny z Modeny

Fraccaro spumadoro

Amaretti

Ciasteczka migdałowe 300 gr

Antipastissimo in olio di girasole

Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak.

Baccala’ alla vicentina

Baccala’ alla vicentina to regionalne danie w prowincji Vicenza

Baccala’ Mantecato

Baccala’ mantecato to potrawa z suszonych filetów dorsza, jedna z najbardziej popularnych, pysznych przekąsek serwowanych w Wenecji i okolicach.

Basilico

Bazylia doskonale pasuje do większości dań kuchni śródziemnomorskiej. Wspaniale komponuje się z pomidorami, serami, sosami, sałatkami, warzywami, daniami z ryb i mięsa, zupami, makaronem, pizzą i wieloma innymi potrawami. Stanowi główny składnik pesto.

Battuto di olive leccino, acciughe e capperi

Pesto con basilico alla genovese to oryginalny, włoski, zielony sos z bazylii, parmezanu, orzeszków piniowych oraz oliwy z oliwek z dodatkiem czosnku i soli.

Fraccaro spumadoro

Bocconcini

Ciasteczka francuskie z lukrem i purée morelowym

Smeralda

Bottarga di muggine

Suszona ikra z cefala pospolitego (ryba z rodziny mugliowatych)

Bresaola a fettine

To włoska wędlina najwyższej jakości - dojrzewająca polędwica wołowa w plasterkach. Mięso jest miękkie i aromatyczne, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych.

Bresaola Ferrari

To włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Bresaola TOP Punta d’anca IGP

Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości. Otrzymywane ze „szlachetnych” mięśni wołowych (Punta d’anca), które zgodnie z tradycyjną recepturą, po soleniu i natarciu ziołami zostawia się do wyschnięcia i sezonowania.

Bruschette

Chleb na bruschetta

Fraccaro spumadoro

Brutti ma buoni, biscottini

Ciasteczka o smaku prażonych migdałów

Lazzaris

Caffe’ aroma classico

Kawa ziarnista włoska (80% robusta, 20% arabica)

Caffe’ grande espresso

Kawa ziarnista włoska (60% arabica, 40% robusta)

Caffe’ tostato gusto forte

Kawa ziarnista włoska (40% arabica, 60% robusta)

Fraccaro spumadoro

Cantuccini alle mandorle

Cantuccini z migdałami

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi all’aceto

Smaczne La Palma są to głównie kapary o górzystym charakterze, które cechują ich klasyczne żyłki. Często łączy się je z rybami, zarówno w daniach głównych jak i w sosach do makaronów (niezastąpione w przepysznym makaronie z tuńczykiem).

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Carbone vegetale

Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.

Carciofi a spicchi trifolati

Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w zalewie z oleju roślinnego z aromatycznymi warzywami i przyprawami. Idealne do pizzy i kanapek. Są już gotowe do użycia.

Carciofi rustici

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Carciofini

Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej.

Carne Salada

Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego.

Toscobosco

Carpaccio di tartufo nero

Plastry letniej trufli

Chinotto

Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.

Cipolle Borretane all’aceto balsamico di Modena

Cebule „boretańskie” są uprawiane w regionie Veneto. Posiadają delikatny i niepowtarzalny smak, idealnie łączą się z każdym daniem mięsnym.

Cipolle borretane in agrodolce

Cebula boretańska znana jest w całych Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Jest to odmiana cebuli powszechnie używana do produkcji marynat. W regionie Emilia Romagna podaje się ją z kluskami, wędlinami lub jako dodatek do dań głównych.

La Felinese

Coppa di Parma

Mięso z karkówki wieprzowej o typowej cylindrycznej formie. Idealna do przystawek lub jako dodatek do serów bądź wędlin, a także sałatek. Specjalna obróbka mięsa wpływa na miękkość i jakość tej włoskiej wędliny nadając jej niepowtarzalny smak.

Costata

Stek Costata w przeciwieństwie do steku alla fiorentina zawiera także części mięśni, w tym także część mięśni kręgosłupa.

Crema agli asparagi

Crema di asparagi Rozkosz degustacji uzyskana wybierając najlepsze szparagi. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań. Nadaje się do mięs, wędlin i serów, idealny dodatek do makaronów, risotto.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów