Ignalat

Ignalat

Ignalat

Włoski producent najbardziej znanych rodzajów sera na świecie – Burrata i Ricotta.

Filozofia firmy opiera się na ciągłym poszukiwaniu doskonałości, a jej misją jest połączenie najbardziej autentycznej tradycji rzemieślniczej z najnowocześniejszymi technologiami produkcji. W ten sposób gwarantowana jest wysoka jakość produktów oraz najwyższe standardy zdrowotne i higieniczne.

Firma nieprzerwanie produkuje najlepsze włoskie specjały od roku 1948 z regionu Apulia.

Ignalat

Historia serów, która ciągnie się od 63 lat

Ignalat
Ignalat Historia firmy

W 1948 roku, kiedy mistrz serowarski Vincenzo Ignazzi rozpoczynał swoją działalność, korzystając z tradycyjnych w owych czasach metod pracy i narzędzi rzemieślniczych, mógł liczyć na jakościowo znakomite mleko z apulijskich łąk.
Dzisiaj my, spadkobiercy jego myśli, nadal używamy tylko tego mleka, ponieważ jesteśmy świadomi, iż autentyczność produktu zaczyna się od surowca, który musi być powiązany z terytorium.

Doskonałość naszych serów wynika również z pasji serowarów, którzy ręcznie wyrabiają i formują gomółki, zgodnie z tradycyjnymi wytycznymi bądź też stawiając na kreatywność, w poszukiwaniu innowacji.

W ten właśnie sposób rodzą się nasze sery świeże i dojrzewające, mozzarella, specjały takie jak caciotty, giuncaty i inne. Tradycja w połączeniu z zaangażowaniem całej rodziny Ignazzi dała początek wysokiej jakości produktom, które są naszą chlubą.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów