Crema di formaggio fuso con bottarga 200 g
Crema di formaggio fuso con bottarga 200 g
Krem serowy z bottargą, suszoną ikra z cefala pospolitego. Kremowa pasta świetnie sprawdzi się do posmarowania crostini, do urozmaicania dań, do serowych sosów do makaronu.
Polpa di granchio
Mięso z kraba w solankowej zalewie. Ten rodzaj mięsa jest wyjątkowo delikatny i miękki, a przede wszystkim bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe i pełne drogocennego białka. W kuchni sprawdzi się w zarówno do risotto, jak i do makaronu (np. spaghetti z owocami morza), a także do wszelkiego rodzaju zup, sałatek i zapiekanek rybnych.
Filetti di Acciughe Salate in Olio di Girasole 720gr
Filety z anchois w oleju słonecznikowym. Solone filety z sardeli europejskiej o zdecydowanym smaku. Produkt dla koneserów. Poławiane w Oceanie Atlantyckim. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
Insalata di piovra
Morska sałatka z ośmiornicą, selerem, czarnymi oliwkami, doprawione olejem słonecznikowym oraz odrobiną octu. Jest to produkt świeży, niemarynowany. Wyjątkowo świeża i chrupiąca orzeźwiająca sałatka na letni lunch. Skrop ją cytryną!
Filetti di alici marinati
Sardele marynowane w oleju, ziołach oraz aromatycznych przyprawach. Doskonały składnik sałatek, pyszna przystawka czy wykończenie wyszukanych dań.
Fantasia di mare con verdure
Fantazyjna sałatka morska z warzywami. Smaczne danie z marynowanych w oleju owoców morza i świeżych warzyw, bez posmaku octu. Idealna jako przystawka lub jako dodatek do wyszukanych sałatek. Gotowa do podania.
Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy gotowa do podania. Chrupiące, delikatne, dobrze przyprawione, marynowane kawałki ośmiornicy w sałatce śródziemnomorskiej z plasterkami oliwek. Gotowa do podania jako przystawka bądź składnik sałatek.
Insalata di mare
Sałatka morska gotowa do podania. Doskonałe danie z owoców morza, zróżnicowane i bogate w smaki. Gotowane małże, krewetki, ośmiornice, kalmary i mątwy marynowane i przyprawione dla podkreślenia charakterystycznych nut smakowych. Idealna przystawka, znakomity dodatek do świeżych sałatek.
Tonno in busta
Tuńczyk w oleju słonecznikowym w saszetce. Idealny do sałatek, kanapek i bardziej złożonych dań, np. zapiekanek makaronowych czy sosów do makaronu. Komponuje się znakomicie z pomidorami, bakłażanem, cukinią, grillowaną papryką. Można z niego przyrządzić zarówno pastę kanapkową, jak i dodać do wytrawnej tarty lub pizzy.
Alacce Filet Olio
Filety z anchois. Mocno solone filety z sardyneli atlantyckiej o zdecydowanym smaku. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
