„La Gialla” Passata di Pomodoro Giallo 500 g
„La Gialla” Passata di Pomodoro Giallo 500 g
Passata z żółtych, apulijskich pomidorów. To wyjątkowa odmiana ze względu na swój kolor, składniki odżywcze (zawiera karotenoidy, flawonoidy i witaminę C) oraz strukturę: skórka jest wyjątkowo gruba, co sprawia, że passata otrzymywana z nich jest bardzo gęsta. Żółte pomidory pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, do zupy minestrone.
Sugo all’Amatriciana 250 g
Gotowy sos pomidorowy z włoskiem boczkiem i pecorino. W buteleczce 250 g producent zamknął autentyczny sos domowej roboty włoskich babć. Sos pasuje do różnych rodzajów makaronu, a w szczególności do bucatini czy spaghetti. Smak dania podkreśli kieliszek czerwonego wina o zdecydowanym i pełnym smaku.
Sugo Zucchine e Gamberetti 250 g
Wyjątkowy sos z żółtych pomidorów z cukinią i krewetkami. Świeży, delikatny, elegancki. Możesz go użyć do aromatycznego morskiego risotto lub do makaronu linguine.
Il ragu’ dei Contadini 250g
Sos pomidorowy z warzywami suszonymi na apulijskim słońcu. Pyszne połączenie zamknięte w słoiczku o gramaturze 250g idealnym na 1-2 porcje. Gotowy sos do połączenia z ulubionym makaronem i tartym serem. Włoski klasyk (ragu') odpowiedni dla wegetarian.
Il Sugo al Peperoncino Piccante 250 g
Pikantny sos pomidorowy z papryczką peperoncino i cebulą. Sos został doprawiony nierafinowaną solą oraz oliwą z oliwek extra virgin. Podbije smak wielu potraw, które mają pikantne wykończenie lub można traktować go jako bazę to pysznego makaronu all'arrabbiata.
Il Sugo al Tonnetto e Capperi 250 g
Najlepszy śródziemnomorski tuńczyk i kapary typowe dla Salento zanurzone razem w pachnącym świeżym przecierze pomidorowym. Pyszne połączenie zamknięte w słoiczku o gramaturze 250g idealnym na 1-2 porcje. Gotowy sos do połączenia z ulubionym makaronem i tartym serem.
Il sugo alle olive Celline 250 g
Przecier pomidorowy z rozdrobnionymi oliwkami z gajów oliwnych Cellina. Szklana buteleczka 250 g jest idealnym rozwiązaniem na 1-2 porcje ulubionego dania na bazie makaronu. Dodaj fioletowego koloru swoim makaronowym potrawom lub podbij smak pieczonych ryb w pomidorowo-oliwkowym sosie.
Il Sugo al Basilico Fresco 250g
Sos pomidorowy z oliwą z oliwek extra virgin, świeżą bazylią, cebulą oraz nierafinowaną solą. Sos świetnie sprawdzi się do każdego dania na bazie sosu pomidorowego i makaronu (świetnie chwyta się makaronu), począwszy od klasycznego pasta al pomodoro po przepisy na makaron all’arrabbiata (z ostrą papryczka) czy alla puttanesca z czosnkiem, kaparami i oliwkami.
„La Rustica” Passata di Pomodoro Classica 500 g
Wyjątkowo aksamitna passata z czerwonych apulijskich pomidorów. Produkt to w 100% pomidory, bez dodatku soli. Wspaniale sprawdzą się do przepisu na mięso alla pizzaiola (mięsa gotowanego z pomidorami, oliwą z oliwek, czosnkiem i białym winem na tyle długo, aby mięso zmiękło) lub do ryby pieczonej w folii.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
