

Oleum

OLIWY Z SYCYLII
Marka Oleum Sicilia gwarantuje wysoki standard jakości w porównaniu do konkurencji ponieważ zajmuje się nie tylko zbiorami, selekcją i przetwórstwem oliwek, ale także wyróżnia się metodami konserwującymi produkt. Oliwa, w przeciwieństwie do wina, z upływem czasu ma w zwyczaju zubożać się, szczególnie jeśli jest ciągle wystawiania na działanie światła, tlenu i ciepła. Co więcej, olejarnie w procesie oddzielania miąższu oliwnego od oleju nie są w stanie wyeliminować w pełni pochodnych skórek, wody i orzechów, które wraz z postępującym czasem, w oleju z oliwek rozpoczynają procesy fermentacji, które po ok. 6 miesiącach nadają produktowi brzydki zapach oraz osadzają się na dnie butelki (tzw. Morchia)
Marka Oleum Sicilia eliminuje wszystkie przyczyny zubożania się oleju z oliwek oraz przedłuża jego żywotność stosując szereg środków zapobiegawczych, które są owocem lat poszukiwań największych ekspertów w sektorze oliwnym. Olej, jak tylko opuści zgniatarkę, zostaje przefiltrowany. Olej z oliwek przechowywany jest w stalowych silosach inox bez dostępu do ciepła i światła.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.