Szaszłyki warzywne z salsą z pigwy Lazzaris

Spiedini verdi
Szaszłyki warzywne z salsą z pigwy Lazzaris

 

SKŁADNIKI

( na 8 szaszłyków )

  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • 1 główka cykorii z Treviso
  • 8 łyżek sera ricotta (250g)
  • 250g sera robiola
  • 250g sera brie
  • 2 łyżki salsy z pigwy (Salsa di mele cotogne Lazzaris)

PRZYGOTOWANIE

Cukinie i bakłażan pokrój w plastry i upiecz na grillu. Sparz krótko liście cykorii w wodzie z octem. Grillowane warzywa pokrój w paski o szerokości około 2 cm. Brzegi każdego plasterka posmaruj niewielką ilością sera, przy czym: plastry cykorii posmaruj serem brie, plastry bakłażana – ricottą, a cukinii – robiolą, po czym zwiń każdy plasterek w rulonik.
Z gotowych ruloników warzywnych skomponuj szaszłyki, umieszczając je naprzemiennie obok siebie. Ułóż szaszłyki na talerzu, skrop oliwą z oliwek extra vergine, posmaruj z wierzchu salsą z pigwy, udekoruj świeżo posiekaną natką pietruszki i podawaj.

Życzymy smacznego

 

Podziel się:
Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów