Makaron z kremem dyniowym i pikantną kiełbasą

Składniki

250 g makaronu (np. gnocchi sardi)

120 g kremu z dyni Citres

100 g startego sera Grana Padano DOP lub Parmiggiano Reggiano

100 g pikantnej kiełbasy Sauris

rozmaryn, oliwa i sól – według uznania

1/2 cebuli

Przygotowanie

Posiekać cebulę w drobną kosteczkę oraz pokroić kiełbasę Sauris w kostkę o długości 1 cm.

Rozgrzać odrobinę oliwy na patelni oraz dodać cebulę i kiełbasę.

Jak tylko cebula będzie ładnie zarumieniona dodać krem dyniowy oraz rozmaryn. Zostawić na kilka/kilkanaście minut na małym ogniu.

W międzyczasie ugotować gnocchi. Gdy będą gotowe, przed odcedzeniem odlać jedną/dwie chochle wody pozostałej po gotowaniu. Część wody dolać do podsmażonej mieszanki oraz dodać gnocchi.

Smażyć na dużym ogniu (od czasu do czasu delikatnie podrzucając), w razie potrzeby dodając wodę, aby połączyć całość.

Danie wyłożyć na talerz, posypać tartym serem scorza bionda i zjeść ze smakiem!

 

Podziel się:
Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA