Wino Lugana DOC
Białe wino z winnicy Costa Arente położonej na południowych brzegach jeziora Garda. Klasyczne, niezwykle soczyste, świeże i przyjemne, zwłaszcza latem. Dobrze komponuje się z rybami. Świetne jako aperitif, doskonałe do finger food, pizzy i serów.
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Pomodori secchi
Suszone pomidory w oleju słonecznikowym i oliwie z oliwek z dodatkiem kaparów, czosnku, oregano, papryczki pikantnej peperoncino i octu winnego. Idealne do wielu potraw, sosów do pizzy oraz do podawania na desce.
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.
Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.
Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.