
Marmellata extra di arancia
Konfitura extra z pomarańczy. Na 100 g produktu używa się 80 g owoców. Świetny dodatek do herbaty, do posmarowania sucharków czy kromki chleba lub do wypełnienia pachnącej crostaty. Pasuje również do wytrawnych smaków: delikatny cytrusowy smak wybornie kontrastuje się z twardymi serami.

Biscotti Arlecchino
Ciastka z czekoladowym mlecznym nadzieniem i czekoladowymi drażetkami ("lentilkami"). Umil sobie popołudniową kawę ciastkami karnawałowymi.

Stelle Filanti Arlecchino
Słona przekąska ziemniaczana o smaku ketchupu. Smażona na wysokooleinowym oleju słonecznikowym. Świetnie sprawdzi się z popołudniowym aperitifem lub na wieczór karnawałowy w gronie znajomych.

Torta Arlecchino
Miękkie ciasto z kakao, udekorowane lentilkami (czekoladowymi drażetkami). Kakaowy torcik sprawdzi się świetnie jako element karnawałowego śniadania na słodko lub do popołudniowej kawy.

Mini Pandoro
Klasyczna mini babeczka waniliowa bez dodatków na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Ser Spirito Rubino
Dojrzewający kozi ser uszlachetniany winem Marzemino passito. Ser dojrzewa 6 miesięcy. Świetny jako element aperitifu z czerwonym winem, rzemieślniczymi wędlinami oraz oliwkami i świeżym chlebem.

Panettone al pistacchio
Włoska babka Panettone z kremem pistacjowym na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Panettone alle bollicine
Włoska babka Panettone z kremem Prosecco DOCG na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Panettone con crema al limone
Włoska babka Panettone z kremem cytrynowym na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Panettone con gocce di cioccolato
Włoska tradycyjna babka Panettone na naturalnym zakwasie z groszkami czekoladowymi. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Mini Panettone
Mini panettone - włoska klasyczna babka Panettone z dodatkiem rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczy. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Patè di Pomodori Verdi 100 g
Pesto z zielonych pomidorów, z dodatkiem kaparów i bakłażanów. Doprawione zostało oliwą z oliwek extra virgin. Wyjątkowo pasuje do makaronu (do ugotowanego makaronu dodaj pesto oraz tarty ser), a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.

Il sugo alle olive Celline 250 g
Przecier pomidorowy z rozdrobnionymi oliwkami z gajów oliwnych Cellina. Szklana buteleczka 250 g jest idealnym rozwiązaniem na 1-2 porcje ulubionego dania na bazie makaronu. Dodaj fioletowego koloru swoim makaronowym potrawom lub podbij smak pieczonych ryb w pomidorowo-oliwkowym sosie.

Il ragu’ dei Contadini 250g
Sos pomidorowy z warzywami suszonymi na apulijskim słońcu. Pyszne połączenie zamknięte w słoiczku o gramaturze 250g idealnym na 1-2 porcje. Gotowy sos do połączenia z ulubionym makaronem i tartym serem. Włoski klasyk (ragu') odpowiedni dla wegetarian.

Il Sugo al Peperoncino Piccante 250 g
Pikantny sos pomidorowy z papryczką peperoncino i cebulą. Sos został doprawiony nierafinowaną solą oraz oliwą z oliwek extra virgin. Podbije smak wielu potraw, które mają pikantne wykończenie lub można traktować go jako bazę to pysznego makaronu all'arrabbiata.

Il Sugo al Tonnetto e Capperi 250 g
Najlepszy śródziemnomorski tuńczyk i kapary typowe dla Salento zanurzone razem w pachnącym świeżym przecierze pomidorowym. Pyszne połączenie zamknięte w słoiczku o gramaturze 250g idealnym na 1-2 porcje. Gotowy sos do połączenia z ulubionym makaronem i tartym serem.

Sugo Zucchine e Gamberetti 250 g
Wyjątkowy sos z żółtych pomidorów z cukinią i krewetkami. Świeży, delikatny, elegancki. Możesz go użyć do aromatycznego morskiego risotto lub do makaronu linguine.

„La Rustica” Passata di Pomodoro Classica 500 g
Wyjątkowo aksamitna passata z czerwonych apulijskich pomidorów. Produkt to w 100% pomidory, bez dodatku soli. Wspaniale sprawdzą się do przepisu na mięso alla pizzaiola (mięsa gotowanego z pomidorami, oliwą z oliwek, czosnkiem i białym winem na tyle długo, aby mięso zmiękło) lub do ryby pieczonej w folii.