Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872002406_Battuto-di-olive-leccino-180g-252x315.jpg)
Battuto di olive leccino con acciughe e capperi
Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/8018872000983_Olive-farcite-con-tonno-240g_01-323x315.jpg)
Olive farcite con tonno e acciughe
Duże zielone oliwki faszerowane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem octu winnego, oregano, pikantnej papryczki peperoncino. Wykwintna przystawka i przekąska do aperitifów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872002758_Sugo-olive-e-tonno-350g_01-400x616-1-205x315.jpg)
Sugo tonno e olive
Śródziemnomorski sos do makaronu, bogaty w dobrego tuńczyka jak i najlepsze zielone oliwki, wykończony doskonałym sosem pomidorowym i oliwą z oliwek. Gotowy do podania po podgrzaniu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872001263_Pate-di-olive-nere-180g-252x315.jpg)
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/8018872001645_Olive-leccino-310g_01-267x315.jpg)
Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/Pate-di-olive-verdi-180g-252x315.jpg)
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Tris-315x315.jpg)
Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Idealne do deski serów. Salsa pomarańczowa idealnie komponuje się z mozzarellą i świeżymi serami, figowa pasuje do pikantnej gorgonzoli, gruszkowa natomiast wyśmienicie smakuje z serem Ubriaco, Grana Padano lub Parmigiano Reggiano.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0820VV0250MA0_Salsa-di-fichi-250g-scaled-e1609318554369-364x315.jpg)
Salsa dolce e piccante di fichi
Salsa figowa słodko-pikantna o konsystencji dżemu. Idealny dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych i wędzonych oraz grillowanych i smażonych mięs.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/mostarda-ciliegie-356x315.jpg)
Salsa dolce piccante di ciliege rosse Gourmet
Salsa słodko-pikantna Gourmet z kandyzowanych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do serów owczych, serów pleśniowych, szaszłyków mięsnych i wędlin gotowanych. Do spróbowania z crescenzą i taleggio.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/mostarda-ciliegie-250g1-356x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Olive-Leccino-290g-500x500-1-315x315.png)
Olive Nere Leccino Piccanti
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Olive-nere-riviera-disossate.jpg)
Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki Riviera w oliwie z oliwek extravergine. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie. Znakomicie komponują się z daniami mięsnymi i rybnymi, zwłaszcza duszonymi.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Oive-verdi-16-kg-rosso-315x315.png)
Olive verdi giganti
Duże zielone oliwki z pestkami 1,6 kg. Bardzo smaczne i eleganckie. Znakomity dodatek do aperitifów, idealne do sałatek i dań.