Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872002406_Battuto-di-olive-leccino-180g-252x315.jpg)
Battuto di olive leccino con acciughe e capperi
Pasta z oliwek leccino, anchois, kaparów, czosnku, pikantnego peperoncino, oregano, kopru włoskiego i dodatkiem octu winnego o charakterystycznym śródziemnomorskim smaku
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/03/Pate-funghi-porcini-180g-252x315.jpg)
Patè di funghi porcini
Pasta z grzybów borowików szlachetnych. Świetna jako farsz do grzanek, kanapek lub dodatek do mięs. Idealny również do przyprawiania makaronu lub polenty.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/8018872001003_Peperoncini-macinati-in-evo-170g-252x315.jpg)
Peperoncini macinati in olio extravergine di oliva
Pasta z ostrej mielonej papryczki peperoncino z czosnkiem, oregano, octem winnym. Świetna na grzanki, bruschettę, dodatek do przekąsek oraz przydania ostrości sosom do makaronu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/05/Salsa-di-Albicocche-250g_minimal-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce piccante di Albicocca
Salsa morelowa słodko-pikantna o aksamitnej konsystencji. Idealna do wędlin o zdecydowanym smaku jak speck, salami, mortadela, do dań z dziczyzny, sera taleggio lub pikantnej gorgonzoli
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/02/salsa_arance-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di Arance
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych pomarańczy i dodatkiem aromatu musztardy. Znakomita do kaczki i kurczaka z rożna, serów typu crescenza, świeżych serów kozich czy mozzarelli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0840VV0250MA0_Salsa-di-pere-250g-scaled-e1609318683800-370x311.jpg)
Salsa dolce-piccante di pere
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Tris-315x315.jpg)
Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Idealne do deski serów. Salsa pomarańczowa idealnie komponuje się z mozzarellą i świeżymi serami, figowa pasuje do pikantnej gorgonzoli, gruszkowa natomiast wyśmienicie smakuje z serem Ubriaco, Grana Padano lub Parmigiano Reggiano.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0100VV0250MA0_Mostarda-di-mele-a-spicchi-250g-scaled-e1609319211703-315x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di mele a spicchi
Salsa słodko-pikantna z cząstkami kandyzowanych jabłek. Świetna do czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów, ale też jako deser i nadzienie do ciast.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mostarda-di-verdure-250g_Gourmet-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di verdure
Salsa słodko-pikantna z siedmiu kandyzowanych warzyw. Idealna do wędlin, mięs oraz ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Mostarda-di-frutta-410g_Gourmet-750x938-1-252x315.jpg)
Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pronto-toast-500x500-1-315x315.png)
Pronto Toast
Gotowy sos wielowarzywny na tosty i przekąski.