Marynaty, salsy i przyprawy
W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.

Friarielli in olio di oliva
Wysokiej jakości brokuły neapolitańskie "friarielli" w oliwie z oliwek i occie winnym z dodatkiem oregano, pikantną papryczką peperoncino, czosnkiem i solą. Delikatna i niebanalna przystawka z okolic Neapolu

Asparagina
Główki małych, delikatnych zielonych szparagów w zalewie z octu winnego, oliwy z oliwek i oleju słonecznikowego, z dodatkiem oregano, pikantnej papryczki peperoncino i soli

Capperi al sale
Włoskie małe kapary w soli. Znakomite do aromatyzowania potraw. Pasują do większości dań począwszy od mięs, po ryby i makarony

Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Tris di salse dolci e piccanti: fichi, pere, arance
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy.

Salsa dolce piccante di fichi
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych.

Salsa dolce piccante di pere
Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów.

Salsa dolce piccante ai frutti di bosco
Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny smak owoców leśnych.

Salsa dolce piccante di cipolla
Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Idealny dodatek do wędlin i serów.

Salsa dolce piccante di peperoni
Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny paprykowy smak. Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów.

Mostarda di verdure
Słodko-pikantny specjał powstały z połączenia smaku siedmiu warzyw. Oryginalne połączenie tradycyjnych składników.

Olive leccino con peperoncino
Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Olive verdi piccanti
Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym.

Pomodori secchi con spezie
Suszone pomidory to specjał śródziemnomorski, typowy zwłaszcza dla regionów Kalabria i Apulia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek czy grzanek.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
