Wysokiej klasy alkohole
Wybrane przez nas włoskie wina i Prosecco to produkty pochodzące z wyselekcjonowanych odmian winorośli. Spełniają one standardy premium będąc najlepszym wyborem i uzupełnieniem wykwintnego włoskiego posiłku.
W naszej ofercie znajdują się wina wytrawne, czerwone, białe, musujące i Prosecco z rejonu Valdobbiadene i okolic. Współpracujemy z lokalnymi producentami takimi jak Genagricola, Le Tenute San’Anna, V8+, Costa Arente, Brico dei Guazzi, Poggiobello, Bertani, Fazi Battaglia, San Leonino, Val di Suga, Tenuta TreRose, La Rinascita’, Duca di Dolle.

Piwo ADMIRAL
Piwo bursztynowe, dwusłodowe z rubinowymi refleksami, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce. Znakomite solo na każdą okazję. Idealne też po kolacji jako deser.

Piwo ATRA
Piwo ciemne, barwy brązowej, dwusłodowe górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce. Doskonałe do dań z soczewicy i fasoli, zup z roślin strączkowych, golonki z zarumienioną skórką, tortu czekoladowego, kremu karmelowego, panna cotta.

Piwo OPPALE
Włoskie jasne wysoko chmielone piwo rzemieślnicze górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce (typu golden ale). Znakomite do tłustych, kalorycznych dań.

Piwo TRE+DUE
Piwo jasne z dużą ilością chmielu, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce. Do aromatycznych, świeżych potraw, również tych dobrze doprawionych i treściwych, komponujących się z goryczką napoju.

Piwo NEBRA
Włoskie piwo bursztynowe, dwusłodowe, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce. Doskonałe do picia solo, przy dowolnej okazji; znakomite również jako zwieńczenie kolacji do delikatnych, prostych ciast.

Piwo CURMI
Włoskie białe piwo rzemieślnicze górnej fermentacji z orkiszu i słodu jęczmiennego, wtórnie fermentowane w butelce (typu wheat ale). Znakomite do przystawek warzywnych, delikatnych dań na bazie ryb i białych mięs bez dodatku ciężkich sosów, świeżych serów o miękkiej konsystencji, prostych deserów np. włoskich ciast biszkoptowych.

Piwo AUDACE
Włoskie rzemieślnicze jasne piwo dwusłodowe górnej fermentacji, aromatyzowane, refermentujące w butelce (typu belgian strong ale). Dobrze komponuje się z kalorycznymi daniami bez dodatku ciężkich sosów, daniami wędzonymi np. wędzona konina bądź słonymi jak np. bardzo dojrzały ser montasio stravecchio lub ostrygi.

Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.

Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.

Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.
Zachwyć podniebienia swoich klientów
