Produkt bez GMO

12 produktów

Culatello Granducato

Mięso z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny rodzinny produkt wiejski, najwybitniejszy ze wszystkich włoskich wędlin.

Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomity zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

La Casearia Carpenedo

Masło Burro

Masło Carpenedo to masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch.

La Felinese

Mortadella Bologna con pistacchi IGP

Mięso wieprzowe z włoskich tusz. Po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny, pistacji i aromatycznych ziół. Używany m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek.

Prosciutto Cotto Ricco

Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw. Posiada dość gęstą konsystencję i o intensywny różowy kolor. To wyjątkowa włoska wędlina, niezwykle aromatyczna i smaczna. Jest najpopularniejszą szynką delikatesową we Włoszech, wykorzystywana do kanapek, pizzy i sałatek.

Prosciutto crudo a fettine con separa fette

To surowa szynka wieprzowa poddana długiemu procesowi dojrzewania. Podawana w plasterkach. Aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku. Idealna włoska wędlina na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.

Prosciutto crudo estero a fettine

Szynka wieprzowa dojrzewająca 8-9 miesięcy, podana w plasterkach. Aromatyczna, o delikatnym lekko słodkim smaku. Idealna wędlina jako przystawka do dań głównych lub ich składnik, nadaje się również do kanapek i pizzy.

Prosciutto crudo estero pressato

Włoska szynka wieprzowa, sezonowana i prasowana. Dojrzewająca przez okres 8-9 miesięcy, stanowi tradycyjny włoski rarytas. Zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Wyjątkowo aromatyczna, o delikatnym smaku.

Prosciutto crudo nazionale a fettine

Tradycyjna szynka wieprzowa dojrzewająca w plasterkach. Włoska wędlina, niezwykle aromatyczna, o delikatnym słodko-słonym smaku. Nadaje się jako przystawka lub składnik dań głównych i pizzy.

Salame aromatizzato al tartufo

Włoskie salami doprawione truflami. Wyprodukowane z surowego mięsa, mielone przez sitko o otworach 6 mm. W trakcie produkcji jest solone i przyprawiane oraz aromatyzowane truflą. Dzięki temu staje się najlepszym wyborem dla delikatnych podniebień największych koneserów.

Salamino dritto piccante

Włoskie, ostre salami o intensywnym smaku, pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Posiada intensywny czerwony kolor i niezwykły aromat.

Sfilacci di Manzo

To wyjątkowy włoski specjał, czyli pokrojona w paski wołowina (szarpana). Dojrzewające mięso wołowe.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów