19 produktów

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Olio di oliva extravergine in confezione da 5 lt

Oliwa z oliwek to olej roślinny o zmiennym zabarwieniu od złocistożółtego do żółtozielonego, charakterystycznym zapachu oraz specyficznym smaku.

Olio di oliva extravergine LUGLIO

Wykwintna oliwa bardzo wysokiej jakości uzyskana bezpośrednio z oliwek, tłoczona na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Olio extravergine d’oliva MASSERIA 100% biologiczna

Oliwa z oliwek extravergine Masseria pochodzi z pięknej Masseria del Duca, będącej własnością Societa Agricola F.lli. Cassese s.s., która wraz z upływem lat stała się jedną z najważniejszych i najbardziej dynamicznych spółek rolniczych we Włoszech.

Olive Verdi giganti

Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Olive verdi giganti Cerignola

Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Pomodori pelati

Włoskie pomidory bez skórki

Pomodori pelati salsati

Włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym

Ignalat

Ser Burrata

Burrata to włoski ser z mleka krowiego lub bawolego, z rodziny serów świeżych, półmiękkich - specjalność włoskiego regionu Apulia. Na zewnątrz przypomina jeden z najbardziej znanych delikatesów włoskich, mozzarellę. Jej odmienność odkrywamy dopiero po przekrojeniu burraty - w środku znajduje się aksamitna śmietanka z drobnymi kawałkami kremowego serka. W smaku delikatna i lekko słodkawa.

Ignalat

Ser Burrata affumicata

Burrata affumicata to wędzona burrata wypełniona świeżym serkiem stracciatella.

Ignalat

Ser Burrata con tartufo

Burrata jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Swój wyśmienity smak zawdzięcza swojej miękkości i delikatności.

Valcolatte

Ser Caciocavallo dolce (provola)

Caciocavallo jest słodkim serem o żółtym intensywnym kolorze, dość zwarty o delikatnym smaku.

Ignalat

Ser Mozzarella treccia

Pleciony ser Mozzarella wytwarzany z mleka krowiego.

Ser Mozzarelline ciliegino

Malutkie kuleczki mozzarelli. Delikatna i kremowa.

Ignalat

Ser Scamorzina affumicata

Tradycyjny wędzony ser śmietanowy z mleka krowiego z regionu Apulia. Otrzymywany jest metodą zwaną po włosku pasta filata.

Nowość
Ignalat

Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni

Świeże płaty mozzarelli do faszerowania

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów