27 produktów
Delduca - placeholder

Olio extravergine d’oliva inMASSERIA

Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, butelka 0,5l

Delduca - placeholder

Olio extravergine d’oliva inMASSERIA 5l

Wysokiej jakości rzemieśnicza oliwa z oliwek extravergine inMasseria, 100% włoska oliwa z Apulii, tłoczona na zimno, puszka 5l

Delduca - placeholder

Olio di oliva extravergine LUGLIO

Oliwa z oliwek extravergine tłoczona bezpośrednio z oliwek za pomocą środków mechanicznych, 1l

Delduca - placeholder

Olio di sansa di oliva LUGLIO 1l

Mieszanka oliwy z oliwek extravergine 15% z oliwą z wytłoczyn z oliwek 85%, pojemność 1l

Delduca - placeholder

Olio di sansa di oliva LUGLIO 5l

Mieszanka oliwy z oliwek extravergine 15% z oliwą z wytłoczyn z oliwek 85%, pojemność 5l

Delduca - placeholder

`Nduja di Spilinga

Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki (peperoncino) i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.

Delduca - placeholder

Capperi al sale

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi medi

Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Capperi piccoli

Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.

Delduca - placeholder

Olive Verdi giganti

Gigantyczne i soczyste zielone oliwki.

Delduca - placeholder

Olive verdi giganti Cerignola

Duże zielone oliwki z pestkami. Szczególnie wskazane jako dodatek do aperitif, idealnie wzbogacają też smak sałatek i wielu innych przepisów.

Delduca - placeholder

Peperoncino piccante

Czerwona papryczka chili jest królową przypraw używanych w Kalabrii, zwłaszcza na południu. Swoje zastosowanie najczęściej znajduje w typowej kuchni kalabryjskiej, w której używa się jej do dań pikantnych.

Delduca - placeholder

Pomodori pelati Rosso Gargano

Pomidory Pelati to dojrzałe włoskie pomidory bez skórki z Apulii.

Delduca - placeholder

Pomodori pelati salsati

Włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym

Delduca - placeholder

Pomodori secchi con spezie

Suszone pomidory są bardzo popularną marynatą w regionie Calabria i Puglia. Idealny dodatek do sałatek, makaronu, sałatek ryżowych, zapiekanek, grzanek.

Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Burrata

Burrata to świeży włoski serek z mleka krowiego, specjalność włoskiego regionu Apulia. Na zewnątrz przypomina jeden z najbardziej znanych delikatesów włoskich, mozzarellę. Jej odmienność odkrywamy dopiero po przekrojeniu burraty - sercem burraty jest aksamitna, kremowa stracciatella.

Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Burrata affumicata

Burrata affumicata to wędzona burrata wypełniona świeżym serkiem stracciatella.

Delduca - placeholder
Ignalat

Ser Burrata con tartufo

Burrata jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Swój wyśmienity smak zawdzięcza swojej miękkości i delikatności.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów