Smeralda
Smeralda specjalizuje się w produkcji bottarga di muggine (ikra cefala), jednego z najbardziej znanych, typowych produktów wyspy.
Wybór metody działania firmy opiera się na doskonałości produktu i wysokiej jakości usług świadczonych klientom.
W 2011 r. Smeralda przeszła rygorystyczne kontrole i uzyskała certyfikaty IFS (International Food Standard), BRC (Global Standard Food) i ISO 22000:2005 dla produkcji bottarga.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.
Firma Smeralda powstała na początku lat 90. w Cagliari, na południu Sardynii.
W nowoczesnym zakładzie produkcyjnym starodawna sztuka pracy ręcznej i nowoczesna technologia funkcjonują w doskonałej harmonii, aby zagwarantować konsumentom bezpieczny i wysokiej jakości produkt.
Wybór wyselekcjonowanych surowców i szczególnie staranny sposób przetwarzania – z uwzględnieniem wymogów higieny i bezpieczeństwa produktu – stanowią podstawę procesu produkcyjnego, dzięki któremu produkty Smeraldy zachwycają wszystkie podniebienia.