![Rigamonti](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/img-box-2-445x500.jpg)
![Rigamonti](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/RIGAMONTI_NEW_dal_1913-150x43.jpg)
Rigamonti
![Rigamonti](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/img-box-2-445x500.jpg)
Rigamonti to dostawca zajmujący się produkcją oryginalnych włoskich wędlin będący światowym liderem w swojej branży. Zatrudnia ponad 200 000 pracowników, których filozofią biznesową są tradycja, stała doskonałość i wyjątkowa dbałość o szczegóły.
Producent słynie z produkcji takich wędlin jak: bresaola della valtellina chog, bresaola wykonana z 100% włoskiego wołowina, carpaccio di bresaola, bravoe of equino.
Ich nieoceniony i niepowtarzalny smak przywodzi na myśl najbardziej odległe regiony włoskie przybliżając ich naturę każdemu, kto zdecyduje się na skosztowanie tychże przysmaków.
![Rigamonti](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/famiglia-445x500.jpg)
Historia rodziny Rigamonti to opowieść o przedsiębiorczości i sukcesie, która rozpoczęła się ponad sto lat temu w historycznym centrum Sondrio.
Był rok 1913, kiedy Francesco Rigamonti postanowił otworzyć warsztat z anektowanym sklepem wędliniarskim. Zgodnie z tajemnicami dawnych receptur zaczął przygotować bresaolę – suszoną na powietrzu soloną wołowinę, produkt będący symbolem Valtelliny.
Prawdziwy przełom nastąpił w 1928 roku, kiedy w szczytowym okresie powojennym fabryka wędlin wzięła udział w mediolańskich targach. Wydarzenie, które okazało się wielkim sukcesem, było pierwszym wielkim krokiem w kierunku sprzedaży bresaoli na dużą międzynarodową skalę.
Dziś Rigamonti jest bezkonkurencyjnym liderem w produkcji tradycyjnej włoskiej szynki bresaoli eksportując swoje produkty do 23 krajów świata.