![Patificio G. Di Martino](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/e78e2e05-c575-43b6-8c6a-e7cbce8380b3-445x500.jpg)
![Patificio G. Di Martino](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/pastificio-150x150.png)
Patificio G. Di Martino
![Patificio G. Di Martino](https://delduca.pl/app/uploads/2024/04/e78e2e05-c575-43b6-8c6a-e7cbce8380b3-445x500.jpg)
Marka Pastificio G. Di Martino już od trzech pokoleń wprowadza na światowe stoły makaron Pasta di Gragnano IGP wyprodukowany w 100% z włoskiej pszenicy. Ich semolina pochodzi z pól w południowych Włoszech, na których od ponad 2000 lat uprawia się pszenicę durum. W zakładzie wybierają najlepsze odmiany, charakteryzujące się doskonałą jakością i wysoką zawartością białka. Słowa klucze tej wyjątkowej marki to: PASTA, AMORE e IGP, czyli MAKARON, MIŁOŚĆ i IGP.
Makaron wytwarzany metodą trafila al bronzo, czyli metodą przetwarzania ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu. Powoli suszony w niskiej temperaturze, wytwarzany od 1912 r. na wyjątkowym terytorium. Gragnano to malutka miejscowość w sercu Kampanii.