

Pastificio G. Di Martino

Marka Pastificio G. Di Martino już od trzech pokoleń wprowadza na światowe stoły makaron Pasta di Gragnano IGP wyprodukowany w 100% z włoskiej pszenicy. Ich semolina pochodzi z pól w południowych Włoszech, na których od ponad 2000 lat uprawia się pszenicę durum. W zakładzie wybierają najlepsze odmiany, charakteryzujące się doskonałą jakością i wysoką zawartością białka. Słowa klucze tej wyjątkowej marki to: PASTA, AMORE e IGP, czyli MAKARON, MIŁOŚĆ i IGP.
Makaron wytwarzany metodą trafila al bronzo, czyli metodą przetwarzania ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu. Powoli suszony w niskiej temperaturze, wytwarzany od 1912 r. na wyjątkowym terytorium. Gragnano to malutka miejscowość w sercu Kampanii.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.