Masseria di Puglia il Carro
ZIEMIA, TRADYCJA, INNOWACYJNOŚĆ
Wśród pastwisk Doliny Itria powstaje gospodarstwo pełne smaku i tradycji. Hodowla, mleczarnia oraz podziemne groty przeznaczone do dojrzewania serów komponują się harmonijny łańcuch, który realizuje projekt „produkcji zero km” czyli prowadzenie gospodarstwa, które dba o środowisko, nie powodując nadmiernego transportu.
Wierzą w lokalność, tradycję i innowację.
Ich produkty oferują wyjątkowe doznania smakowe w każdym kęsie, ponieważ powstają z doskonałego połączenia starych tradycyjnych receptur i innowacyjnych technologii produkcji.
Mleko kozie, bardzo ważny element w żywieniu człowieka, jest źródłem wielu korzyści dla naszego organizmu. Dlatego też sery w 100% z mleka koziego są świetnym połączeniem smaku i zdrowia.
Dbamy o nasze zwierzęta, hodujemy je w nowoczesnych obiektach i karmimy ekologiczną żywnością, wybierając w ten sposób najlepsze zwierzęta do naszego stada.
Sery dojrzewają w podziemnych skalnych pomieszczeniach.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.