Masseria Dello Sbirro
„Nasza pasja i praca pozwalają nam tworzyć wyjątkowy produkt. Jesteśmy pewni, że smakując go, poczujecie coś niepowtarzalnego.”
Masseria dello Sbirro poddaje swoje włoskie pomidory ścisłej kontroli, aby zapewnić najwyższe standardy jakości.
To dzięki tej polityce firma uzyskała certyfikat D.O.P. dla pomidorów Piennolo i rozpoczęła procedury mające na celu uzyskanie certyfikatu produktu ekologicznego.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.
Masseria dello Sbirro to gospodarstwo rolne, które rozwija się na terenie Parku Narodowego Wezuwiusza.
Uprawy rozciągają się na terenach poprzecinanych lawą pochodzącą z erupcji, która nastąpiła w 1944 r. Miejsce to wpływa na specyficzny i jedyny w swoim rodzaju smak pomidorów tam uprawianych.
Produkcja obejmuje cały proces, począwszy od selekcji nasion odmian najlepiej odpowiadających cechom glebowym i klimatycznym, aż do późniejszej produkcji sadzonek uzyskanych po okresie kiełkowania, do późniejszej uprawy w szklarni przez okres czterdziestu dni.
Dzisiaj główną produkcję firmy stanowi pomodorino del piennolo del Vesuvio D.O.P.