

Lazzaris

Oferujemy szeroki asortyment sals owocowo-warzywnych i „musztardek” oraz marmoladek, które znakomicie podkreślą Twoje dania. Ogromny wybór słodkich, wytrawnych i słodko-pikantnych produktów: musztardy Mostarda Veneta, Mostarda Cremona, Mostarda Mantova, Mostarda Cotognata oraz inne salsy owocowo-warzywne idealnie pasujące do serów, wędlin, deserów i dań głównych.
Sukcesem naszej firmy są ciągłe badania i wprowadzanie innowacji oraz nowych kombinacji smakowych. Śledzimy zapotrzebowania rynku i w odpowiedzi na nie wybieramy najbardziej pasujące metody przetwarzania i produkcji. Wybieramy produkty jedynie najwyższej jakości.

W 1900 roku, mieszając cukier z owocem pigwy, kandyzowane owoce i olej z gorczycy, Luigi Lazzaris – zapalony cukiernik z Conegliano Veneto, stworzył sos o wspaniałym zapachu i smaku, który zdobył serca wszystkich jego klientów.
Jego sława w krótkim czasie rozpowszechniła się, docierając na wielkie międzynarodowe wystawy sztuki kulinarnej. Godny podkreślenia jest fakt, iż ta słodko-pikantna mieszanina zdobyła 6 złotych medali, rozpowszechniając markę Lazzaris na całym świecie.
Dziś produkcja zaczyna się od musztardki Mostarda Veneta, przez Mostarda Cremona i Mostarda Mantova, po Mostarda Cotognata, aż do pysznych sals owocowych do spożywania z serami.
Sukces jest rezultatem ciągłych badań i innowacji, nowych kombinacji smakowych i najnowocześniejszych metod przetwarzania, które są odpowiedzią na potrzeby rynku. Przede wszystkim jest to jednak sukces, który jest wynikiem jakości i wyboru produktów pochodzących z upraw ekologicznych.