![La Felinese](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/stabilimento-moro-445x231.jpg)
![La Felinese](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/La-Felinese_1-150x129.png)
La Felinese
![La Felinese](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/stabilimento-moro-445x231.jpg)
La Felinese produkuje pełną gamę wędlin w pięciu zakładach produkcyjnych, zlokalizowanych w prowincji Parma, w samym sercu włoskiej „Doliny Żywności”. Obecnie jest jednym z wiodących producentów wędlin we Włoszech.
Cztery zakłady znajdują się w Felino. Jeden z nich zajmuje się produkcją wędlin porcjowanych. Pozostałe trzy przeznaczone są do produkcji szynki gotowanej (prosciutto cotto), mortadeli, salami, boczków, wędlin typu coppa, szynek culatello oraz wędlin w plasterkach. Piąty zakład znajduje się w Sala Baganza i specjalizuje się w produkcji szynek surowych (prosciutto crudo).
Stała dbałość o jakość oraz ciągłe doskonalenie przez La Felinese potwierdzone są poprzez uzyskanie certyfikatu ISO 9001:2000.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.
![La Felinese](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/vecchio-stabilimento-445x233.jpg)
La Felinese została założona w Felino (prowincja Parma) w 1963 roku i początkowo skupiała produkcję na lokalnych wieprzowych specjałach, takich jak Pancetta, Coppa i cieszącym się dużym uznaniem Salame Felino.
W 1967 partnerzy postanowili rozszerzyć działalność firmy i rozpoczęli budowę nowego zakładu do produkcji szynki peklowanej na sucho. Przez kolejne 20 lat La Felinese przechodziło przez wiele zmian i dynamicznie poszerzało swoją produkcję.
W 2001 roku rozpoczęła się produkcja wstępnie pociętego mięsa, a w 2009 uruchomiono nową linię krojenia spełniającą najwyższe standardy jakości.