

Fiasconaro

Cukiernia FIASCONARO
– zaangażowanie w wydajność, zrównoważony rozwój oraz jakość.
Bajka o rodzinie Fiasconaro to bajka o rodzinie zakochanej w swojej ziemi, która sprawiła, że miliony ludzi na całym świecie żyją i marzą o Sycylii i jej słodyczach.
Bajka, która trwa do dziś na tle Parku Narodowego Parco delle Madonie i która z serca średniowiecznej wioski Castelbuono (Palermo) dotarła do ponad 60 krajów. Wszystko zaczęło się w 1953 roku, kiedy Mario założył małą lodziarnię na Piazza Margherita, słynącą z pysznych cytrusowych granit wykonanych z lodu z lokalnych pól śnieżnych, które wkrótce dały życie wielokrotnie nagradzanej rodzinnej cukierni. Prawdziwe laboratorium smaku, symbol cukiernictwa made in Sicily we Włoszech i na świecie.
Firma Fiasconaro przestrzega wysokich standardów jakości, zachowuje czujność w kwestii bezpieczeństwa żywności a dzięki systemowi, uznanemu przez Rina SpA, otrzymała certyfikację ISO 22.000 w 2018 roku oraz zgodność z Międzynarodowym Standardem FSSC 22.000 uznanym przez Global Food Safety Iniziative (GFSI) w 2020 roku. Wszystko to potwierdza zaangażowanie firmy Fiasconaro w bezpieczną i kontrolowaną produkcję oraz w ich ciągły rozwój.
W grudniu 2017 roku, autoryzowany organ ds. konkurencji i rynku (AGCOM) umieścił firmę Fiasconaro w spisie przedsiębiorstw posiadających ocenę legalności. Rating ten jest przyznawany firmom, które spełniają wysokie standardy legalności i został z powodzeniem odnowiony w 2019 r., potwierdzając, że wszystkie działania firmy są zgodne z solidnymi zasadami etycznymi.
Od tego producenta
Kliknij przycisk poniżej aby zobaczyć produkty tego producenta.