Ser Mozzarella di latte di bufala affumicata San Salvatore

Ser Mozzarella di latte di bufala affumicata San Salvatore
Ser Mozzarella di bufala affumicata to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Uova fresche
Świeże jaja (kategoria A) prosto z Włoch, w wytłoczkach.

Crespelle con pomodoro e mozzarella 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z sosem pomidorowym i mozzarellą. Naleśniki idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła, aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Crespelle con prosciutto cotto e stracchino 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z szynką prosciutto cotto oraz serem stracchino. Naleśniki idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła, aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Crespelle con asparagi 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z nadzieniem szparagowym. Naleśniki idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła, aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Ser Burratina Deliziosa in acqua 100 g in box 2 x 1 kg
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia ze śmietanką. Kulki (100g) zanurzone są w wodzie. Idealna do sałatek, na górę makaronu, na pizzę po piecu.

Ser Burrata Deliziosa 125 gr
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia ze śmietanką. Całość zamknięta w kulce 125g. Idealna do sałatek, na górę makaronu, na pizzę po piecu.

Ser Burrata Deliziosa 100 gr
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia ze śmietanką. Całość zamknięta w kulce 100g. Idealna do sałatek, na górę makaronu, na pizzę po piecu.

Scamorza Bianca Deliziosa 310 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Duży bałwanek - 310 g. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Burrata Affumicata 125 g
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Naturalnie wędzony na trocinach drewna bukowego. Idealna na pizzę (po piecu) lub do makaronu (dodaj ją zimną, a ciepło dania delikatnie rozpuści jej wnętrze).