Paccheri z żółtymi pomidorami, serem i pistacjami

Składniki

500 gramów paccheri
500 gramów passaty gialli iContadini
120 gramów sera (np. ricotta di bufala lub stracciatella)
ząbek czosnku
oliwa z oliwek extravirgin
łyżeczka cukru
świeża bazylia według uznania
kruszone pistacje według uznania
tarty parmezan według uznania

 

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z całym ząbkiem czosnku. Gdy zacznie skwierczeć, dodać passatę z żółtych pomidorów, cukier i szczyptę soli. Następnie wrzucić makaron do osolonej wody i odcedzić, gdy będzie al dente. Zakończyć gotowanie w sosie z żółtych pomidorów, dodając odrobinę wody z gotowania i świeże liście bazylii. Następnie wyłączyć ogień, wymieszać z tartym parmezanem i podawać. Uzupełnić „kępkami” ricotty lub stracciatelli (używając rękawa do wyciskania) i posypać posiekanymi pistacjami.

Podziel się:
Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA