Olio Extravergine di Oliva Moniga
Najwyższej jakości, tłoczona na zimno 100% włoska oliwa z oliwek extravergine EL NOSTRA' z Moniga del Garda w Lombardii. Otrzymywana z włoskich oliwek o intensywnym aromacie i "słodkim" smaku. Doskonała zarówno do dań na zimno jak i na ciepło, sałatek czy pizzy.
Piwo MENABREA „L’ITALIA A TUTTA BIRRA” EDIZIONE LIMITATA
Limitowana edycja piwa Menabrea "L'Italia a tutta birra" z wizerunkami najsłynniejszych włoskich miast. Klasyczne włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Piwo MENABREA LA 150° STRONG
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Strong Lager, podwójnie słodowane, o bogatej strukturze, dobrym, pełnym ciele i pełnym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego i chmielu. Znakomite do wędlin, makaronów, czerwonych mięs, dojrzewających serów.
Piwo MENABREA LA 150° AMBRATA
Specjalność browaru, piwo do celebrowania. Włoskie piwo bursztynowe typu Märzen na bazie alpejskiej wody, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Piwo o dobrym ciele, delikatnej i kremowej strukturze, pełnym smaku. Znakomite do skorupiaków, białych mięs, dojrzałych serów, risotto i dań z ryżu.
Piwo MENABREA ZERO ZERO 0,0%
Włoskie piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji typu Lager o harmonijnym, pełnym smaku i delikatnej goryczce. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu. Idealne do owoców morza, dań z ryżu, świeżych serów, deserów.
Piwo MENABREA ARTE IN BOTTIGLIA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym i świeżym smaku. Zrodzone z pasji i kreatywności. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego i chmielu. Idealne w różnych kombinacjach smakowych: znakomite do tempury, wieprzowiny, świeżych serów, a nawet delikatnych słodyczy.
Piwo MENABREA LA 150° WEISS
Włoskie białe piwo górnej fermentacji typu Weiss, niefiltrowane, ustrukturyzowane, o harmonijnym, świeżym smaku. Wytwarzane na alpejskiej wodzie ze słodu jęczmiennego, słodu pszenicznego, chmielu i drożdży. Znakomite do deserów. Doskonale komponuje się z szerokim wachlarzem potraw.
Piwo MENABREA LA 150° BIONDA
Włoskie jasne piwo dolnej fermentacji typu Premium Lager na alpejskiej wodzie, ze słodu jęczmiennego, kukurydzy i chmielu, o delikatnym, zrównoważonym aromacie i pełnym smaku. Znakomite do pizzy, skorupiaków i warzyw. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami.
Masło z truflą Occelli® Burro con tartufo d’estate
Masło z mleka krowiego z dodatkiem trufli letniej. Idealne do makaronów, dań typu fonduta i patè. Znakomicie sprawdzi się jako przystawka rozsmarowane na grzance lub jako dodatek do klasycznej jajecznicy.
Granella di pistacchio
Kruszone prażone pistacje. Doskonałe do wzbogacenia smaku potraw jak i do dekoracji w formie posypki. Idealne do cannoli siciliani z ricottą czy crema pasticcera, a także, zwłaszcza w towarzystwie mortadelli, np. na pizzę.
Ser Fresco capra
Miękki, aksamitny serek pleśniowy z mleka koziego o lekkiej, elastycznej konsystencji, dojrzewający min. 15 dni. Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity solo jak i w zestawieniach na słono i słodko
Bresaola alla Tirolese
Bresaola wołowa po tyrolsku. Z wyselekcjonowanego mięsa (zrazówka wołowa) z najlepszych włoskich hodowli. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek. Świetna jako carpaccio z rukolą i serem grana.
Bresaola Cima Piazzi
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.
Petto di tacchino al forno
Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka. Doskonała do przystawek, na deskę wędlin, do sałatek, pizzy i na kanapki.
BRESAOLA PUNTA D’ANCA STELLA TOP
Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości, otrzymywane ze „szlachetnych” partii mięśni wołowych (Punta d’anca). Miękka i aromatyczna, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych, idealna w dietach. Doskonała na pizzy, do kanapek i przystawek. Znakomita jako carpaccio z bresaoli z rukolą i serem grana.
Ser Gorgonzola dolce DOP
Gorgonzola dolce DOP ser pleśniowy z mleka krowiego o charakterystycznym łagodnym smaku, z delikatnymi żyłkami pleśni. Ser niezwykle uniwersalny, znakomity na deskę serów i do jedzenia bezpośrednio łyżeczką.
Ser Stracchino
Świeży, kremowy ser z pełnotłustego mleka krowiego o konsystencji pasty i aromacie twarogu do smarowania. Idealny jako przystawka, do świeżego pieczywa i wykwintnej pizzy.