Prosciutto Di Parma DOP 30 mesi
Najwyższej jakości Szynka Parmeńska DOP dojrzewająca minimum 30 miesięcy, bez kości. Dojrzewająca szynka wieprzowa to aromatyczna propozycja dla koneserów. Idealna na przystawki, do kanapek oraz jako dodatek do pizzy lub składnik dań głównych.
Ser Asiago DOP Fresco Nero
Delikatny ser półtwardy z mleka krowiego z czarną skórką oraz certyfikacją DOP. Słodki i delikatny ser dojrzewający minimum 40 dni. Wybitnie sprawdzi się na desce serów podczas aperitifu.
Ser Fontina DOP
Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Ser ma elastyczną konsystencję, dobrze się topi, jest on o kolorze jasnosłomkowym oraz z regularnymi oczkami. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych.
Ser Tavoliere
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewający. Serce sera jest półtwarde oraz dziurawe. Produkt idealny do deski wędlin i serów przy akompaniamencie czerwonego wina.
Pastificio G. di Martino Candele Dolce&Gabbana
Makaron Candele (świece) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do dań z piekarnika oraz zup.
Pastificio G. di Martino Conchiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Conchiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Ten krótki makaron jest szczególnie popularny w przepisach na zupy i gulasze, a także jako makaron zapiekany w piekarniku.
Pastificio G. di Martino Gnocchi Sardi Dolce&Gabbana
Gnocchi sardi to krótki, prążkowany makaron pochodzący z Sardynii. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Te małe kąski są idealne do solidnych sosów z kiełbasą, jagnięciną lub dziczyzną.
Pastificio G. di Martino Linguine Dolce&Gabbana
Makaron Linguine ("spłaszczone spaghetti") z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone, produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla dań rybnych i warzywnych.
Pastificio G. di Martino Mezzi Paccheri Dolce&Gabbana
Makaron Paccheri to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Idealny do zapiekanych dań z makaronu, zup i sałatek makaronowych.
Pastificio G. di Martino Mezzi Rigatoni Dolce&Gabbana
Makaron Mezzi Rigatoni z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Format o długości 3,5 cm i średnicy 8 mm. Uniwersalny - do przeróżnych sosów.
Pastificio G. di Martino Pappardelle
Makaron Pappardelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten rodzaj makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.
Pastificio G. di Martino Penne Mezzani Rigate Dolce&Gabbana
Penne mezzani rigate (pióra) to makaron z włoskiej semoliny z twardej pszenicy durum. Prążkowany kształt pomaga zatrzymać sos. Świetnie pasuje do makaronu alla norma (z bakłażanem, pomidorami i słoną ricottą), sosu borowikowego czy klasycznego pesto bazyliowego.
Pastificio G. di Martino Spaghetti Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti (długie nitki) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla klasycznych sosów np. al pomodoro czy aglio olio.
Pastificio G. di Martino Spaghetti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.
Pastificio G. di Martino Tagliatelle
Makaron Tagliatelle z semoliny z włoskiej pszenicy durum w kształcie płaskich pasków. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Ten format makaronu wybornie komponuje się z mięsnym ragù.
Pastificio G. di Martino Tortiglioni Dolce&Gabbana
Makaron Tortiglioni to makaron z włoskiej pszenicy durum, jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Najpopularniejsze przepisy z makaronem tortiglioni to te oparte na sosie ze świeżych pomidorów, ale także dania z rybami i warzywami.
Pastificio G. di Martino Vermicelli Dolce&Gabbana
Makaron Vermicelli (dłuższe spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Makaron o grubej średnicy oraz potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni do klasycznych sosów, a także, jeśli połamany, do zup.
Pastificio G. di Martino Ziti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Ziti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.