Ser Burrata Al Basilico Ignalat
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Ser Formaggio al Cocktail Manhattan
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego o smaku koktajlu Manhattan. Bajeczny, jak z amerykańskiego snu. Wyjątkowy ser do degustacji. Świetnie smakuje solo lub z kieliszkiem ulubionego wina i drobnych przekąsek.
Ser Formaggio Al Cocktail Martini
Niebieski ser z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany koktajlem Martini. Potężny, ponadczasowy i elegancki. Wyjątkowy ser do degustacji. Skosztuj go solo lub owocami czy bakaliami.
Ser Formaggio Choco 21
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem czekoladowym. Wyjątkowy i niepowtarzalny. Idealny ser do degustacji.
Ser Formaggio Lemon
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany kwaśno-słodkim likierem Limoncino. Wyjątkowy ser do degustacji. Do skosztowania w formie deseru.
Ser Formaggio Oro Rosso
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany słodkim winem Raboso. Wyjątkowy ser do degustacji. Spróbuj kawałek Oro Rosso jako deser przy akompaniamencie kieliszka słodkiego wina Raboso.
Ser Formaggio Oro Verde
Dojrzewający ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany likierem pistacjowym. Wyjątkowy ser do degustacji.
Ser Formaggio Ubriaco Pinot Rose’ La Jara
Półtwardy ser z pasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Pinot Rosè la Jara' i jego wytłokach. Wyjątkowy ser do degustacji. Można połączyć go z kieliszkiem Pinot Grigio aby zmaksymalizować doznania.
Ser Occelli Espina Gin
Dojrzewający ser z mieszanki mleka owczego i krowiego (w 100% pochodzenia włoskiego). Uszlachetniany w ginie i liściach szpinaku. Świetnie pasuje do owocowego białego wina, a także koniecznie do wypróbowania z Ginem, np. w ramach degustacji.
Ser Occelli Tuma del Trifulau Mini®
Ekskluzywny miękki serek pleśniowy z mleka krowiego z truflą letnią. Znakomity jako aperitivo, zwłaszcza w akompaniamencie młodego czerwonego wina.
Ser Formaggio Fior D’Arancio DOCG
Ser pleśniowy typu Blue Cheese z pasteryzowanego mleka krowiego uszlachetniany w winie o aromatach pomarańczy Fior d'Arancio DOCG. Ser o wyjątkowej elegancji i niezwykłym smaku, prawdziwa harmonia zmysłów. Ser do degustacji.
Ser Ubriaco al Prosecco DOC
Ser półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, uszlachetniany w winie Prosecco DOC. Doskonały w akompaniamencie zwłaszcza białych, świeżych, owocowych win.
Ser Occelli® al Barolo
Ser z mleka krowiego i mleka owczego dojrzewający w wytłokach winogron wzbogaconych winem Barolo DOCG. Ser do degustacji i medytacji. Dobrze komponuje się z wysokiej jakości winami vintage jak np. Barolo, Barbaresco, Amarone, Chianti, Sassicaia. Można podawać go również w akompaniamencie marmoladki figowej.
Polselli Farina Linea 00 Superfine Soft
Mąka typu 00 Superfine Soft z miękkich ziaren pszenicy Ideale per Pizza. Szczególnie polecana do przygotowania pizzy, focacci i chleba z ciasta przygotowanego metodą pośrednią.
Polselli Farina Orzo Tostato
Mąka z miękkiej pszenicy typu 1 z mąką z prażonego jęczmienia i płatkami owsianymi. Znakomicie komponuje się z tuńczykiem, roślinami strączkowymi i grillowanymi warzywami
Polselli Farina 00 Ideale per Dolci
Mąka z miękkiego ziarna pszenicy typu 00 do wyrobu ciast i wyrobów cukierniczych o kruchej, napowietrzonej strukturze, strukturze miękkiej, wyrobów drożdżowych, ciasta francuskiego oraz ciast wymagających długiego przygotowania
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.