Ser Burrata Al Basilico Ignalat
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Passata di pomodorino cherry Rosso Gargano
Gęsta i aksamitna passata z pomidorków koktajlowych zebranych w Apulii. Nie wymaga długiego gotowania oraz doskonale przylega do makaronu. Świetnie sprawdzi się na pizzy Gourmet, w sosach do makaronów, albo w formie zupy kremu.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Capperi medi
Kapary średniej wielkości, bez ogonków, w zalewie z octu winnego. Znakomite do sałatek, zimnych dań, zup i sosów. Szczególnie dobrze komponują się z sosami do makaronów, mięs i ryb. Niezastąpione w caponacie, świetne do gazpacho, kuskus, pesto, focaccii i pizzy.
Capperi piccoli
Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Kapary zwykle używane są do aromatyzowania potraw, pasują do większości dań począwszy od mięs, ryb i makaronów.
Pomodori pelati Rosso Gargano
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano Salsati
Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów. Wykwintna i bardziej wydajna wersja Pelati Futuragri.
Ser Burrata Affumicata Ignalat
Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.
Ser Burrata al Tartufo Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.
Ser Burrata Ignalat
Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Ser Stracciatella Ignalat
Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.